Το ξαφνικό τέλος της ηθοποιού Νίκης Λινάρδου

Το ξαφνικό τέλος της ηθοποιού Νίκης Λινάρδου

Υποδύθηκε την κακομαθημένη κόρη του βουλευτή “Μαυρογιαλούρου” στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο», το Μαρικάκι στην ταινία «Η καφετζού» και΄την Ξανθοπούλου στην ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο».

Ο λόγος για την πανέμορφη ηθοποιό Νίκη Λινάρδου που έκανε τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο με το ψευδώνυμο Μπέμπα Κούλα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ανδρονίκη Κούλα και είχε γεννηθεί το 1939. Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο έγινε με την ταινία του 1955 «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο», όπου ενσάρκωσε την τσιγγάνα.

Υπήρξε η δεύτερη σύζυγος του Αλέκου Σακελλάριου με τον οποίο συνεργάστηκε επί σειρά ετών στον κινηματογράφο και στο θέατρο. Όπως είχε πει: «Θυμάμαι όταν είχαν βγει ως χορευτριούλα στην επιθεώρηση τη δική του με κοίταζε καλοσυνάτα και μου χαμογέλαγε. Εγώ ένιωθα σιγουριά και αισθανόμουν ωραία κοντά του. Επειδή του άρεσα στην παράσταση μου έδωσε και έναν ρόλο στην ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο». «Μου έμαθε πάρα πολλά πράγματα, γιατί εγώ ήμουν ένα μικρό παιδάκι γιατί τότε ήταν κάτι το τρομερό να είσαι δίπλα σε μεγάλους όπως ο Τάκης Χορν και ο Βασίλης Αυλωνίτης».

Μετά από προτροπή του Σακελάριου η Λινάρδου ασχολήθηκε με την υποκριτική και έπαιξε σε δεκάδες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. ‘Άλλαξε το όνομά της από Μπέμπη Κούλα σε Νίκη Λινάρδου και γύρισε περισσότερες από 30 ταινίες, εκ των οποίων οι 20 ήταν του Αλέκου Σακελλάριου. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Σακελάριος την πλάσαρε ως τη νέα Αλίκη Βουγιουκλάκη και ήταν ο λόγος που η Βουγιουκλάκη έγινε έξαλλη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» καθώς ο σκηνοθέτης έκανε πολλά κοντινά πλάνα στη σύζυγό του.

Όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Ο Έρωτας των πρώτων πλάνων» το 1997 αγαπούσε ιδιαίτερα την ταινία «Θα σε κάνω βασίλισσα» όπου έπαιξε στο πλευρό του Θανάση Βέγγου και του Λάμπρου Κωνσταντάρα. «Θυμάμαι από αυτή την ταινία ότι ήταν μια μονοκατοικία και κάθε φορά που ανοίγαμε την πόρτα έπεφτε και κάποιο ταβάνι στο κεφάλι…», είχε πει χιουμοριστικά.

«Όταν γυρίζαμε την ταινία «Όταν λείπει η γάτα» μαζί με τη Ρένα Βλαχοπούλου και τη Μαρίκα Κρεβατά ήταν ένας άγριος Χειμώνας και έκανε πάρα πολύ κρύο. Και έλεγε ο Αλέκος ότι θα την κάνω εγώ να ζεσταθεί πριν από την κλακέτα και θα μπορέσει να πει τα λόγια της. Ερχόταν και με χτυπούσε στην πλάτη, με ζέσταινε με το ύφος και το γέλιο του», είχε πει η ηθοποιός και τον είχε ευχαριστήσει για όσα της έμαθε. «Τον ευχαριστώ γιατί μου έμαθε να αγαπώ και να σέβομαι στη δουλειά μου», ανέφερε.

Τέλη της δεκαετίας του ’60 έπαιξε στις ταινίες «Καλώς ήλθε το δολάριο», «Ο Ρωμηός έχει φιλότιμο». Τα επόμενα χρόνια ασχολήθηκε και με την τηλεόραση καιως παραγωγός υπέγραψε τις μουσικοχορευτικές εκπομπές «Τραγουδώντας, γελώντας, χορεύοντας», «Απ’ τον παππού στον εγγονό», το 1989 το τηλεπαιχνίδι «Τόμπολα γνώσεων». Ο γάμος της με τον Σακελλάριο κράτησε 10 χρόνια και στη συνέχεια παντρεύτηκε με τον τηλεσκηνοθέτη Θάνο Χρυσοβέργη.

Το 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο και πέθανε σε διάστημα μόλις 20 ημερών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Έφυγε από τη ζωή στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 σε ηλικία 73 ετών.

 

 

Tromaktiko

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα