Ελένη Φουρέιρα: Με έκαναν σκουπίδι - Με σόκαρε

Ελένη Φουρέιρα: Με έκαναν σκουπίδι - Με σόκαρε

Το βράδυ του Σαββάτου 12/5, με 436 βαθμούς συνολικά η Ελένη Φουρέιρα με το «Fuego» έφτασε στην 2η και καλύτερη θέση για την Κύπρο στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2018, από το 1981 που συμμετέχει η χώρα μας.

Η τραγουδίστρια επέστρεψε, τα ξημερώματα της Δευτέρας 14/5, από τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας στην Αθήνα για να ξεκουραστεί, ώστε να γεμίσει μπαταρίες και να ταξιδέψει ακολούθως στην Κύπρο, όπου την περιμένει μια εκδήλωση – έκπληξη!

Η εκρηκτική τραγουδίστρια δύο εικοσιτετράωρα μετά τον τελικό της Eurovision έδωσε την πρώτη της συνέντευξη στην lifo.gr, δίνοντας απαντήσεις σε όσους την κατηγόρησαν δημόσια για τη συμμετοχή της στη Eurovision, για την αλβανική καταγωγή της, για την εμπειρία της στον μουσικό διαγωνισμό, αλλά και το πως εξαργυρώνεται αυτή τη στιγμή η επιτυχία της.

Τι απαντά στους επικριτές της;

«Τόσες εκπομπές με έκαναν σκουπίδι απλώς και μόνο για να βγάλουν πρώτο θέμα, υποστηρίζοντας κάτι ψευδές. Με σόκαρε ολόκληρη η χώρα που αγαπάω να είναι μιντιακά ξαφνικά εναντίον μου. Αυτοί με πλήγωσαν, όχι οι Έλληνες. Κανένας από αυτούς που με έκαναν κάποτε να ντρέπομαι και να φοβάμαι να πω ποια είμαι δεν θα με κάνει να μισήσω την Ελλάδα. Δεν θα το καταφέρουν».

Τα όσα βίωσε και ένιωσε στη Eurovision

«Την ώρα που έμπαινα στο αεροπλάνο για τη Λισαβόνα, ήξερα ότι είχα πάρει ένα μεγάλο ρίσκο, τόσο με την ίδια τη συμμετοχή μου όσο και με το τραγούδι, που ήταν εκτός της comfort zone μου, αλλά και με το γεγονός ότι πήγαινα με την Κύπρο και όχι με την Ελλάδα» θα μου πει. «Πίστευα πολύ στον εαυτό μου, όμως γνώριζα ότι την Κύπρο δεν τη δίνουν ποτέ ψηλά στα στοιχήματα. Είχαμε προσχεδιάσει με την ομάδα μου και το ΡΙΚ ότι θα κάνουμε ένα κλιπ ωραίο αισθητικά, αλλά όχι χορευτικό, ώστε να μην προδώσουμε αυτό που θα παρουσιάζαμε. Το κόλπο πέτυχε και όταν φτάσαμε, ενώ δεν μας υπολόγιζε κανείς, μετά την πρώτη πρόβα μπήκα στην πεντάδα των στοιχημάτων κι έπειτα έφτασα στην πρώτη θέση».

Η απόρριψή της από την ΕΡΤ και η αλβανική καταγωγή της

«Αν ήταν ρατσιστικά τα κίνητρα των απορρίψεων, τότε λυπάμαι πολύ. Η δικαίωση είναι προσωπική και δεν έχω να κατηγορήσω κανέναν, αν οι λόγοι είναι καθαρά καλλιτεχνικοί. Η βαθμολογία πλήγωσε περισσότερο την Κύπρο παρά εμένα. Εγώ ακούω το κοινό, αυτό έχει τη δύναμη, και όχι πέντε άνθρωποι από κάθε χώρα που έχουν συγκεκριμένη κουλτούρα ή που τους είπαν τι να ψηφίσουν. Δεν με απασχολεί η άποψή τους. »Με ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι αν στενοχωρήθηκα που η κριτική επιτροπή της Αλβανίας μού έδωσε δέκα και όχι δώδεκα βαθμούς, κανείς δεν με ρώτησε για το επτάρι της Ελλάδας στον ημιτελικό. Ένα σύστημα ολόκληρο προσπαθεί να δείξει πράγματα που δεν υπάρχουν».

I’m taking the next bus  @lifomag

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Foureira (@foureira) στις 16 Μάι, 2018 στις 4:11 πμ PDT

 

lifo.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα