Πέθανε ο διάσημος dj Avicii σε ηλικία 28 ετών

Πέθανε  ο διάσημος dj Avicii σε ηλικία 28 ετών

Ο καλλιτέχνης, dj και παραγωγός Τιμ Μπέργκλινγκ, πιο γνωστός ως Avicii, πέθανε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ομάν, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον μάνατζέρ του.

Ήταν μόλις 28 ετών.

Η δημοσιογράφος Diana Baron δήλωσε ότι ο 28χρονος DJ, του οποίου το κανονικό όνομα ήταν Tim Bergling, ήταν στο Μουσκάτ, την πρωτεύουσα του Ομάν.   «Η οικογένεια είναι συντετριμμένη και ζητά από όλους να σεβαστούν την ανάγκη τους για ιδιωτικότητα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο» ανέφερε η λιτή δήλωση του μανατζέρ του.

Ο Σουηδός dj είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής διασκευάζοντας επιτυχίες τους. Η Madonna, ο Lenny Kravitz, η Robyn, ο Enrique Iglesias κ.ά. είχαν δουλέψει μαζί του ενώ είχε κάνει εμφανίσεις στα μεγαλύτερα clubs του πλανήτη.

Ο θάνατός του έρχεται λίγες μέρες μετά την υποψηφιότητά του για ένα βραβείο Billboard Music στην κατηγορία κορυφαίο χορευτικό / ηλεκτρονικό άλμπουμ για το "Avicii (01)".   Ο Avicii είχε υποστεί στο παρελθόν οξεία παγκρεατίτιδα, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Αφότου αφαίρεσε χοληδόχο κύστη και σκωληκοειδή απόφυση το 2014, είχε ακυρώσει αρκετές εμφανίσεις του στην προσπάθειά του να αναρρώσει. Σταμάτησε τις περιοδείες το 2016 αλλά συνέχισε να φτιάχνει μουσική στο στούντιο.   Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνε γνωστές για το πώς πέθανε και πώς βρέθηκε νεκρός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα