Έρχεται στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Κάρολος με τη Καμίλα - Ο ρόλος της Μπαζιάνα

Βαλίτσες με προορισμό την Ελλάδα ετοιμάζει μία εβδομάδα πριν από τον γάμο του γιου του Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ στις 19 Μαΐου ο πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, καθώς αποδέχτηκαν την επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Την ώρα που το Μπάκιγχαμ θα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον πριγκιπικό γάμο, που θα πραγματοποιηθεί στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνσδορ, ο πρίγκιπας Κάρολος θα βρίσκεται στη χώρα μας από τις 9 έως τις 11 Μαΐου.

Στην αποκάλυψη του ταξιδιού του προέβη ο ίδιος με μήνυμα στον λογαριασμό Clarence House  όπου, μεταξύ άλλων, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την επίσκεψή τους αυτή μια γιορτή στο πλαίσιο της ελληνοβρετανικής φιλίας. «Η επίσκεψη στην Ελλάδα θα είναι μια γιορτή για τη μακρά συνεργασία με την Ελλάδα σε ναυτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και μια νέα ευκαιρία για συνεργασία στην εκπαίδευση και στον τομέα της φιλανθρωπίας» γράφεται στο tweet.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη αναρτηθεί στην πριγκιπική διαδικτυακή σελίδα, η επίσκεψη του Καρόλου και της Καμίλα στην Ελλάδα θα ξεκινήσει με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, προτού γίνουν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου. Το βράδυ της 9ης Μαΐου θα παρακαθίσουν σε δείπνο, με οικοδεσπότες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύζυγό του.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας θα επισκεφθούν το πολεμικό κοιμητήριο Φαλήρου, όπου ο Κάρολος θα κάνει επίδοση στεφάνου στο Μνημείο Αθηνών. Αμέσως μετά θα μεταβεί στον Πειραιά, γιορτάζοντας τις μακραίωνες σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας. Εκεί θα επισκεφθεί το θωρηκτό «Αβέρωφ» και θα δει το ομοίωμα της αρχαίας ελληνικής τριήρους, με το όνομα «Ολυμπιάς», του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Από την άλλη, η Καμίλα μαζί με τη σύντροφο του Ελληνα πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα θα επισκεφτούν το Μουσείο Μπενάκη, ενώ αμέσως μετά θα βρεθεί στο Μοναστήρι Καισαριανής. Την ίδια μέρα θα επισκεφθεί κέντρο υποστήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

Το πριγκιπικό ζευγάρι την τελευταία ημέρα του mini ταξιδιού του στην Ελλάδα θα βρεθεί στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, και, εκτός από μια prive ξενάγηση, θα λάβει μέρος σε μια παραδοσιακή τοπική γιορτή που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα