Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο χειροκρότημα για την Ζωή Λάσκαρη

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τη Ζωή Λάσκαρη, η οποία “έφυγε” ξαφνικά, το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 73 ετών.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος σύντροφός της ζωής της για πάνω από 40 χρόνια έφθασε στην εκκλησία από τις 10 το πρωί φανερά συγκινημένος ενώ λίγο αργότερα έφθασαν οι κόρες της Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και Μαρθα Κουτουμάνου αλλά και η εγγονή της ηθοποιού, Ζένια.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποχαιρέτησε την αγαπημένη του Ζωή, με ένα σύντομο επικήδειο. «Πάντα με συγχωρούσες. Σ' ευχαριστώ για όλα. Όσα μου έδωσες και σ' ευχαριστω για όλα όσα θα μου δίνεις. Το στεφάνι που μας έδεσε πριν από 41 χρόνια είναι όπως το θέλεις, ζωντανό και φωτεινό», είπε με δάκρυα στα μάτια.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ο ίδιος έφτασε στον ιερό ναό, υποβασταζόμενος από τον γιο του Νικόλαο, ενώ ήταν έκδηλη η συγκίνησή του.

Πλήθος συνάδελφων της μεγάλης ηθοποιού, επίσης, της είπαν το τελευταιο αντίο. Μεταξύ αυτών και η Νόνικα Γαληνέα, η οποία έφτασε στην εκκλησία εμφανώς συγκινημένη.

H εξόδιος ακολουθία της μεγάλης σταρ του ελληνικού κινηματογράφου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου, στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι και η ταφή έγινε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία της Ζωής Λάσκαρη οι δικοί της άνθρωποι. Οι δυο της κόρες, ο άντρας της ζωής της και η εγγονή της δεν άντεξαν…

Η απώλεια είναι τεράστια! Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έχει καταρρεύσει… Η Μάρθα Κουτουμάνου, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και η Ζένια Μπονάτσου είναι απαρηγόρητες… Αγκαλιάζουν το λευκό φέρετρο. Κάνουν μια τελευταία αγκαλιά με τη Ζωή Λάσκαρη…

Ο ένας πέφτει στην αγκαλιά του άλλου προσπαθώντας να βρουν παρηγοριά. Ο πόνος αφόρητος!

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δίνει στη Ζωή Λάσκαρη ένα τελευταίο φιλί…

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου ακουμπάει πάνω στο φέρετρο, ακουμπάει στην αγαπημένη της μητέρα. Η Μάρθα Κουτουμάνου δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό γεγονός.

 

 

Το αντίο από τις κόρες και την εγγονή της

Τα λόγια του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στην Ζωή του

Ηταν ένας σύντομος επικήδειος αποχαιρετισμός του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στην Ζωή του. Την γυναίκα που στάθηκε στο πλευρό του επι 41 ολόκληρα χρόνια.

«Πάντα με συγχωρούσες. Σ' ευχαριστώ για όλα. Όσα μου έδωσες και σ ευχαριστω για όλα όσα θα μου δίνεις. Το στεφάνι που μας έδεσε πριν από 41 χρόνια είναι όπως το θέλεις, ζωντανό και φωτεινό».

 

Το πιο δυνατό χειροκρότημα ...  στην τελευταία έξοδο της ηθοποιού

Η Ζωή Λάσκαρη, σφράγισε μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού κινηματογράφου με τις ερμηνείες της αλλά και οι ρόλοι που έπαιξε στο θέατρο που υπεραγαπούσε άφησαν εποχή.

Μια από τις πιο τραγικές φιγούρες στην κηδεία της Ζωής Λάσκαρη ήταν η μικρή Ζένια που κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας  ξέσπασε πολλές φορές σε λυγμούς, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει ότι η αγαπημένη της γιαγιά δεν είναι πια κοντά της. Η Ζένια είναι η κόρη της Μάρθας Κουτουμάνου και του αξέχαστου  Βλάσση Μπονάτσου και είχε μια σχέση λατρείας με τη Ζωή Λάσκαρη.

Ένα ιδιαίτερο στεφάνι έστειλε η Ζωζώ Σαπουντζάκη στην κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 73 ετών.

Όπως φαίνεται στην εικόνα, η Ζωζώ Σαπουντζάκη επέλεξε να 'γράψει' πάνω στο στεφάνι "Θα σαγαπώ Ζωζώ" με κόκκινα τριαντάφυλλα.

 

Η  ομοιότητα της μεγάλης κόρης της Ζωής Λάσκαρη Μάρθας με την μητέρα της

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα