Ράγισε καρδιές ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Πάντα με συγχωρούσες, σε ευχαριστώ για όλα

Ήταν όλοι εκεί. Θαυμαστές, πολιτικοί, συνάδελφοι, φίλοι, συγγενείς, ο Αλέξανδρος, η Μάρθα, η Μαρία-Ελένη και η Ζένια, για να πουν το τελευταίο αντίο, να κλείσουν όλοι μαζί την αυλαία για τη Ζωή Λάσκαρη που έφυγε έτσι ξαφνικά την περασμένη Παρασκευή 18 Αυγούστου στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που την συντρόφευσε για 41 χρόνια συντετριμμένος συγκλόνισε, αποχαιρετώντας τη γυναίκα της ζωής του. «Πάντα με συγχωρούσες, σε ευχαριστώ για όλα. Το στεφάνι που μας έδεσε πριν 41 χρόνια είναι θα παραμείνει όπως το θέλεις, ζωντανό και φωτεινό».

Της αφιέρωσε ένα τετράστιχο. Της το είχε πει ένας μοναχός, τον οποίο η Ζωή Λάσκαρη συνήθιζε να επισκέπτεται: «Παρακαλώ τους αγγέλους την έγνοια σου να έχουν μα οι άγγελοι απάντησαν «αγγέλους δεν προσέχουν»».

«Σου στάθηκα μια φορά και εσύ μου στάθηκες δέκα. Δεν βρίσκεται άνθρωπος που να σου μοιάζει. Έφυγες τις ημέρες που κοιμήθηκε η Παναγία μας. Την τελευταία μας κοινωνία την λάβαμε μαζί, μπροστά στην Παναγία. Πάντα με συγχωρούσες. Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα μου έδωσες και σ’ ευχαριστώ για όλα όσα θα μου δίνεις. Το στεφάνι που μας έδεσε πριν από 41 χρόνια είναι και θα παραμείνει όπως το θέλεις, ζωντανό και φωτεινό».

Τραγικές φιγούρες οι κόρες της Μάρθα και Μαρία - Ελένη και η εγγονή της Ζένια, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα