Απαρηγόρητος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Έφυγε ο έρωτάς της ζωής του

Η είδηση του θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού Ζωής Λάσκαρης άφησε βαθιά θλίψη στην καρδιά του συζύγου της, Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Η ηθοποιός βρισκόταν στο εξοχικό της στο Πόρτο Ράφτη, ήταν χαρούμενη και έδειχνε καλά στην υγεία της μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Το πρωί της Παρασκευής όμως, η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Α. Λυκουρέζος βρισκόταν στο γραφείο του όταν οι οικιακές βοηθοί και η κόρη τους αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Έντρομος έμαθε τα δυσάρεστα νέα για τη σύζυγό του, με την οποία έζησε μαζί 40 χρόνια, από το 1976. Τότε, ήταν που μπήκε στο δικηγορικό του γραφείο ως πελάτισσα και την ερωτεύτηκε παράφορα. Ο έρωτας ήταν αμοιβαίος, έτσι το αποτέλεσμα ήταν να παντρευτούν και να ζήσουν μαζί ευτυχισμένοι.

«Η αλήθεια είναι ότι με κέρδισε αμέσως. Τις πρώτες ημέρες απέβλεπα στον αποτελεσματικό χειρισμό της υπόθεσης που μου είχε αναθέσει αλλά, για να είμαι ειλικρινής, με έλκυε η προοπτική μιας ερωτικής περιπέτειας και μόνο», είχε δηλώσει παλαιότερα ο ποινικολόγος, περιγράφοντας πώς γεννήθηκε ο έρωτάς τους.

«Οι εξελίξεις όμως υπήρξαν ραγδαίες. Με πρόσχημα κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το συμβόλαιο που την απασχολούσε, της τηλεφώνησα και την κάλεσα σε δείπνο. Δέχτηκε. Ο πρώτος άνθρωπος που πληροφορήθηκε τη βραδινή μας έξοδο ήταν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, κοινός μας φίλος και στη συνέχεια κουμπάρος μας. Μετά το δείπνο στην παραδοσιακή ταβέρνα του Ζαφείρη στην Πλάκα, δεν πέρασε πολύς χρόνος και της ζήτησα να γίνει γυναίκα μου», πρόσθεσε.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Άρης Δαβαράκης, έκανε μια αποκάλυψη σχετικά με το πού βρισκόταν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος όταν η Ζωή πέθανε. Ο γνωστός ποινικολόγος άφησε τη γυναίκα της ζωής του στο κρεβάτι νομίζοντας ότι κοιμάται και χωρίς να γνωρίζει ότι εκείνη βρισκόταν πλέον στη γειτονιά των αγγέλων.

Ο δημοσιογράφος έγραψε στο facebook: “Την Παρασκευή, 12.15′ περίπου συνάντησα τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο στην κηδεία του Παναγή Ψωμόπουλου. Ανταλλάξαμε ενα “γειά” και ενα χαμόγελο και προχωρήσαμε. Μου εχει κολλήσει στο μυαλό αυτή η στιγμή. Η γυναίκα της ζωής του είχε πεθάνει στο κρεβάτι οπου κοιμότανε και εκείνος μαζι της πριν λίγες ώρες – αλλά όταν ετοιμάστηκε να φύγει απο το Πόρτο Ράφτη για το γραφείο του και την κηδεία του Παναγή, δεν ήξερε πως η γυναίκα που άφησε κοιμισμένη δίπλα του ηταν νεκρή. Το έμαθε προφανώς όταν άνοιξε το κινητό του μετά την νεκρώσιμη Ακολουθία στον Άγιο Γεώργιο της Ριζαρείου. Ηταν πολλά χρόνια μαζι, 4 δεκαετίες υπολογίζω πρόχειρα. Εκείνη τωρα αποταυτίζεται απο το ωραιότερο κορμί της ελληνικής σόου-μπίζνες και γίνεται η αιθέρια εκδοχή της Καλλονής της. Οτι κι’ αν λεει, όποιος και αν το λεει, η Ζωή ηταν αστέρι. Ευτυχώς που υπάρχουν οι ταινίες – που εχουν καταγράψει δια παντός την μοναδικότητά της”.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα