Το σκοτεινό πρόσωπο της Τζολί! Τι συνέβη σε casting ανηλίκων στην Καμπότζη

Ως αηδιαστική και άκαρδη καταγγέλλεται η Αντζελίνα Τζολί για τις τακτικές που φέρεται ότι ακολούθησε κατά τη διαδικασία του casting ανηλίκων για τις ανάγκες της ταινίας «First they killed my father», που γύρισε στην Καμπότζη.

Η σταρ, η οποία σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τους αντάρτες Κόκκινους Χμερ, αποκάλυψε στο Vanity Fair ότι ήθελε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ένα παιδί που θα είχε ζήσει πραγματικές δυσκολίες και γι' αυτό άρχισε να αναζητά μια τέτοια πονεμένη περίπτωση σε ορφανοτροφεία, τσίρκο αλλά και σχολεία.

Τα παιδιά που συγκέντρωσε για τις οντισιόν πέρασαν στη συνέχεια ένα τεστ, κατά το οποίο τους έβαζαν μπροστά τους χρήματα και τους ζητούσαν να τα πάρουν αν έβρισκαν έναν λόγο για τον οποίο τα ήθελαν.

Ψυχολογική φόρτιση

«H Σρέι Μοχ (το κορίτσι το οποίο τελικά επελέγη για τον ρόλο) ήταν το μόνο παιδί που κοιτούσε τα χρήματα για πάρα πολλή ώρα. Οταν αναγκάστηκε να τα δώσει πίσω, έδειξε ότι είχε φορτιστεί ψυχολογικά. Ολα αυτά τα διαφορετικά πράγματα που είχε ζήσει επανέρχονταν στο μυαλό της» δήλωσε η Τζολί με δάκρυα στα μάτια και πρόσθεσε: «Οταν αργότερα ρωτήθηκε τι τα ήθελε τα χρήματα, είπε ότι ο παππούς της είχε πεθάνει και δεν είχαν αρκετά χρήματα για να του κάνουν μια ωραία κηδεία».

Υστερα από αυτή τη συνέντευξη της ηθοποιού, η οποία είναι πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών και γνωστή για το φιλανθρωπικό έργο της στις εμπόλεμες ζώνες, το twitter βούιξε από αρνητικά σχόλια για τις πρακτικές του casting.

H Τζολί, από την πλευρά της, έχει σπεύσει να διευκρινίσει ότι υπήρχε σε καθημερινή βάση στο πλατό των γυρισμάτων ψυχολόγος για να βοηθάει τόσο τους ηθοποιούς όσο και τους τεχνικούς που είχαν τραυματικά φλας μπακ κατά τη διάρκεια της ταινίας, από αυτά που είχαν ζήσει στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα