Στα... δύο η οικογένεια του Στάθη Ψάλτη

Βουβός πόνος και αμηχανία στο μνημόσυνο του αγαπημένου κωμικού ...

Σαράντα μέρες πέρασαν από τότε που ο Στάθης Ψάλτης έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων! Μάλιστα, την ώρα που οι φήμες θέλουν την οικογένειά του να είναι χωρισμένη στα δύο, η κόρη του Μαρία Ψάλτη, η χήρα του Χριστίνα Φιτσάκη και ο αδελφός του Γιάννης Ρώτας βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής ο ένας δίπλα στον άλλον στο μνημόσυνό του, που έγινε στο εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο βρίσκεται μέσα στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Ο πόνος τους ήταν βουβός και οι μέρες που ακολούθησαν μετά την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου είναι πολύ λίγες για να τους κάνουν να ξεχάσουν. Μάλιστα, η βροχή έγινε «σύμμαχος» της χήρας, που προσπάθησε πίσω από την ομπρέλα να κρύψει το θλιμμένο της πρόσωπο από τους φωτογράφους. Και τα κατάφερε...

Στην εκκλησία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αννα Φόνσου, ο Κώστας Λαζόπουλος (αδελφός του Λάκη Λαζόπουλου), η Καίτη Φίνου, η Βίνα Ασίκη και ο σύζυγός της Ορέστης Δημητρίου, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Θεόδωρος και η Μαρία Τρανούλη, ο Κώστας Βενετσάνος, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Βασίλης Κούκουρας, ο Βασίλης Ζωνόρος, η Βάσια Τριφύλλη και η Μαίρη Βιντιάδου.

Παρών και ο γιατρός του ηθοποιού, Βασίλειος Αρμόνης, ο οποίος μιλώντας στην «Espresso» υπήρξε αποκαλυπτικός. «Τον είδα όταν έγινε αισθητό το πρόβλημά του, τον Φεβρουάριο, σε πολύ προχωρημένη κατάσταση.

Το προσπαθήσαμε. Το μήνυμα είναι πως, αν είχε ξεκινήσει την προσπάθεια νωρίτερα, ίσως να ήταν μαζί μας και βέβαια, μη εγκαταλείποντας τον αγώνα του, κατόρθωνε μια πολύ δύσκολη περίπτωση να την κάνει μια κατάσταση που παλευόταν...»

Πάντως, στο τραπέζι που ακολούθησε στο γνωστό εστιατόριο Μαγεμένος Αυλός η οικογένεια χωρίστηκε! Σε άλλο τραπέζι κάθισε η σύζυγος του αείμνηστου ηθοποιού και σε άλλο η κόρη του, ο αδελφός του και η πρώην σύζυγός του και μητέρα της κόρης του, Κάτια Κυβέλου, αναζωπυρώνοντας τις φήμες που θέλουν την οικογένεια να είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα.

«Ο πατέρας μου πίστευε πολύ και είχε ζητήσει παπά»

Ανάμεσα στις τραγικές φιγούρες της ημέρας ήταν και η Μαρία Ψάλτη. «Ο πατέρας μου πίστευε πολύ και είχε ζητήσει παπά, ο οποίος τον είχε επισκεφτεί τρεις τέσσερις φορές. Την τελευταία, μάλιστα, ζήτησε να κοινωνήσει» δήλωσε η ίδια στην «Espresso» και συνέχισε:

«Προφανώς, κάτι διαισθάνθηκε, αλλά δεν μας το είπε ούτε το έδειξε και έπειτα από δυο μέρες μπήκε στην Εντατική. Πίστευε ότι θα το ξεπεράσει και κάθε μέρα προσευχόταν, νιώθοντας ότι είναι κάποια δοκιμασία και πως αυτή που του έστειλε ο Θεός θα την ξεπεράσει.

Ηταν πολύ ενθουσιασμένος για τον ρόλο που έκανε στην ταινία του κ. Σμαραγδή. “Οταν το δεις, θα σου αρέσει πολύ” μου είπε στο νοσοκομείο». Και ο γιατρός του, όμως, ο Βασίλειος Αρμόνης, μας επιβεβαίωσε πόσο βαθιά θρησκευόμενος ήταν ο αξέχαστος ηθοποιός.

«Ζήτησε παπά και εντυπωσιάστηκε ο ιερέας από την πίστη του και την πνευματικότητά του. Δεν έχασε το θάρρος του και είχε μια βαθύτατη πίστη, εντυπωσιακή για τον χώρο όπου ζούσε... Προσευχόταν καθημερινά και είχε μια πεποίθηση ότι ο Θεός θα είναι μαζί του» μας είπε.

Μάκης Κωστίνης: Δεν ήθελα να δω πρόσωπα που θα με έβγαζαν εκτός εαυτού

Στις ηχηρές απουσίες από το μνημόσυνο ήταν αυτή του Μάκη Κωστίνη, επιστήθιου φίλου του εκλιπόντος: «Επειδή είμαι οξύθυμος και δεν θα έλεγχα τον εαυτό μου, δεν ήθελα να έρθω αντιμέτωπος με πρόσωπα που θα με έβγαζαν εκτός εαυτού. Αλλωστε, για μένα το φιλαράκι μου δεν έχει “φύγει”, αλλά το κεράκι μου και αυτά που είχα να του πω τού τα είπα το Σάββατο, μακριά από κάμερες, φωτογράφους και αδιάκριτα βλέμματα» μας είπε, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά...


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα