Ρότζερ Μουρ: Έφυγε από την ζωή ο σερ των πρακτόρων

Ο Τζέιμς Μποντ με το σαρδόνιο χαμόγελο νίκησε τους πιο επικίνδυνους κακούς του πλανήτη, σώζοντάς τον αρκετές φορές από την απόλυτη καταστροφή.

Ο μόνος που κατάφερε να νικήσει τον «Αγιο» και μετέπειτα Πράκτορα 007 Ρότζερ Μουρ ήταν ο καρκίνος, όπως αποκάλυψε η οικογένειά του.

Ο ηθοποιός, που υποδύθηκε τον Μποντ περισσότερα χρόνια από οποιονδήποτε άλλον και οι ταινίες του ήταν εισπρακτικά οι πιο επιτυχημένες του franchise, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

«Με βαριά καρδιά πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, σερ Ρότζερ Μουρ, σήμερα στην Ελβετία, έπειτα από μια σύντομη αλλά θαρραλέα μάχη ενάντια στον καρκίνο» αναφέρει η ανακοίνωση των παιδιών του ηθοποιού Ντέμπορα, Τζέφρι και Κρίστιαν, τα οποία προσθέτουν ότι η κηδεία του θα γίνει σε ιδιωτική τελετή στο Μονακό.

Σημειώνουν ότι ο πατέρας τους ήταν ιδιαίτερα περήφανος για το έργο του με τη UNICEF και πως κύριο μέλημά τους τώρα είναι να συμπαρασταθούν στη σύζυγό του Κριστίνα Θόλστρουπ. Μπορεί τις εφτά ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Ρότζερ Μουρ ως Τζέιμς Μποντ να τις παρακολούθησαν περίπου 1 δισ. θεατές, ωστόσο το 1962 ο ηθοποιός είχε απορριφθεί για τον ρόλο του Πράκτορα 007 στην πρώτη ταινία του franchise «Dr. No», επειδή θεωρήθηκε «πολύ όμορφος».

Την ίδια χρονιά επιλέχτηκε να υποδυθεί τον κλέφτη Σάιμον Τέμπλαρ, που είχε το παρατσούκλι «Ο Αγιος», στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, που έγινε παγκόσμια επιτυχία από το 1962 ως το 1969. Το 1973 έκανε πραγματικότητα το όνειρό του, παίζοντας τον Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν». Ενσάρκωσε τον κινηματογραφικό μυστικό πράκτορα ανελλιπώς τα επόμενα 12 χρόνια, με την ερμηνεία του να χαρακτηρίζεται από το σαρδόνιο χαμόγελό του και το καυστικό χιούμορ του.

Ο Ρότζερ Μουρ γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 14 Οκτωβρίου του 1927. Παντρεύτηκε τέσσερις φορές, αποκτώντας τρία παιδιά από την τρίτη σύζυγό του, την Ιταλίδα ηθοποιό Λουίζα Ματιόλι. Η πρώτη σύζυγός του, την οποία παντρεύτηκε σε ηλικία 18 ετών, ήταν η ηθοποιός Ντουρν βαν Στέιν, ενώ η δεύτερη, η τραγουδίστρια Ντόροθι Σκουάιρς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα