Έφυγε από τη ζωή στα 30 της χρόνια η Μαίρη Τσώνη. Συγγνώμη που δεν ήρθα νωρίτερα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 30 ετών η ηθοποιός Μαίρη Τσώνη. Η ηθοποιός που έγινε γνωστή από το ρόλο της στο βραβευμένο έργο του Γ. Λάνθιμου «Ο Κυνόδοντας».

Η ηθοποιός υποδυόταν τη μικρή αδελφή της οικογένειας του σεναρίου και ήταν επίσης μέλος του μουσικού συγκροτήματος «Mary and the boy». Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες του θανάτου της.

Όπως είχε δηλώσει η ίδια σε συνεντεύξεις της γεννήθηκε στην Αθήνα, στο «Αλεξάνδρα» και μεγάλωσε στη Λειβαδιά μέχρι τα 12 και μετά πήγε στην Κρήτη, στα Χανιά, μέχρι τα 16 της.

Όπως αναφέρει η ηθοποιός,  η φίλη της, Lewsha Camille Simboura, τη βρήκε νεκρή στον 5ο όροφο και νιώθει ενοχές γιατί αν είχε φτάσει νωρίτερα, ίσως θα την είχε σώσει...

“Δεν το πιστεύω ότι μόλις βρήκα νεκρή την Μαίρη Τσώνη (διάσημη Ελληνίδα ηθοποιό του Κυνόδοντα) στον 5ο όροφο. RIP. Συγγνώμη που δεν ήρθα νωρίτερα. Ίσως θα μπορούσαμε να σε σώσουμε. Αισθάνθηκα ένοχη, ενώ έβλεπα τον Τζέιμς να σου παρέχει τις πρώτες βοήθειες (καρδιοαναπνευστική ανάνηψη). Έπρεπε να προσπαθήσω να σε βοηθήσω με την αρρώστια σου.

Ήθελε να με βοηθήσει με την υποκριτική και είχε συμφωνήσει να παίζει σε μια ταινία μικρού μήκους που ετοίμαζα...”.

Ποια ήταν

Η ηθοποιός  πέρασε στην Κρατική Σχολή Χορού, στο φυτώριο, και ήρθε στην Αθήνα. Τέλειωσε το λύκειο και πήγε στο Λονδίνο, σε μια σχολή μιούζικαλ, στο Dance Attic. Τότε προέκυψαν οι Mary and The Boy και γύρισε στην Ελλάδα.

Είχε πάρει μέρος σε παραστάσεις των Μ. Μαρμαρινού και Κ. Τσιούκα ενώ εκτός από τον «Κυνόδοντα» είχε επίσης συμμετάσχει στις κινηματογραφικές ταινίες «Το κακό» και «Το κακό στην εποχή των Ηρώων» του Γ.Νούσια.

Διαβάστε παρακάτω όσα είχε δηλώσει η Μαίρη Τσώνη για τη ζωή της σε συνέντευξή στη Lifo:

Από μικρή ήθελα να γίνω μπαλαρίνα. Με το χορό ασχολούμαι από τα τέσσερά μου και με τη μουσική αργότερα, στα 17. Έχω αποπειραθεί να μάθω κάποιο όργανο, αλλά δεν μου βγήκε. Απλώς τραγουδάω.

Έχω επηρεαστεί από διάφορα πράγματα: μουσική, κινηματογράφο, λογοτεχνία, αλλά δεν τις μπορώ τις ταμπέλες. Μεγάλη μου επιρροή στο χορό είναι ο Νιζίνσκι. Αυτά που με επηρεάζουν όμως είναι η ζωή, η καθημερινότητα, οι συναναστροφές μου. Όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου κι αλλού στον κόσμο. Αυτά κάνω τραγούδι. Ή κάποιο κείμενο που θα διαβάσω. Όταν διάβασα τα ημερολόγια του Νιζίνσκι είχα ταραχτεί και γι' αυτό βγήκε τόσο κλειστοφοβικός ο πρώτος δίσκος των Mary and The Boy.

Οι Mary and The Boy τέλειωσαν επειδή καταλάβαμε ότι παίρνουμε διαφορετικές κατευθύνσεις και είπαμε να το αφήσουμε. Ο Αλέξανδρος συνεχίζει μόνος του πολύ πετυχημένα, κι εγώ κάνω τα δικά μου. Αν συναντηθούμε ξανά, θα είναι πάρα πολύ ωραίο, αν δεν συναντηθούμε, θα χαιρόμαστε ο ένας για τον άλλο. Νιώθω νοσταλγία κάποιες στιγμές, αλλά δεν υπάρχει τίποτα άσχημο, καμιά πικρή γεύση. Ήταν ωραία που ήμασταν μαζί. Στενοχωρηθήκαμε, αλλά πιστέψαμε ότι αυτό έπρεπε να γίνει, ήταν από κοινού απόφαση, δεν την πήρε ένας. Απλά σταματήσαμε επειδή φτάσαμε σε ένα τέλμα και θέλαμε να κάνουμε μια αλλαγή.   Έχω χαρεί πάρα πολύ με τη νίκη του «Κυνόδοντα» στις Κάννες, ήταν αναπάντεχη. Έχω τόση χαρά που δεν περιγράφεται, το σκέφτομαι συνέχεια, είναι πολύ έντονο. Συναντηθήκαμε με τα παιδιά το βράδυ που το μάθαμε και πήγαμε για ποτό κι ήμασταν ευτυχισμένοι.

Η πρώτη μου επαφή με το σινεμά ήταν με το Κακό 1 του Γιώργου Νούσια. Μετά δούλευα πίσω από τις κάμερες με τον Αλέξανδρο, σε φίλους, και προέκυψε ο Κυνόδοντας. Ο Λάνθιμος ήξερε τι ήθελε ακριβώς, έκανε πολύ καλό καστ, γι' αυτό πέτυχε η ταινία. Το πιστεύω αυτό. Γι' αυτό και επέλεξε την Αγγελική και τον Χρήστο, τους γονείς, τη Μισέλ και τον Στέργιογλου.

Παίζω τη μικρή κόρη της δυσλειτουργικής οικογένειας, η οποία έχει ένα κόλλημα με την ιατρική, ασχολείται τα βιβλία που της φέρνει ο πατέρας της. Είναι αρκετά παθητική, δεν είναι ενεργητική όσο τα άλλα παιδιά, είναι πιο μαζεμένη. Οι γονείς έχουν κλείσει τα παιδιά στο σπίτι από μικρά και έχουν αναπτύξει μεταξύ τους δικούς τους κώδικες.

Δεν ήταν δύσκολος ο ρόλος γιατί ο Γιώργος ήξερε να μας κατευθύνει και ήξερε τι διάλεξε. Ήταν εύκολο για μας να υποδυθούμε. Σε καμιά περίπτωση αυτός ο ρόλος δεν είναι κοντά σε μένα και δεν μπορώ να πω ότι με επηρέασε. Μόνο μία σκηνή που κόπηκε, στην οποία η «αδελφή» μου με δέρνει. Έφαγα πολύ ξύλο και γέμισα μελανιές για κάποιους μήνες!

Η εμπειρία στις Κάννες ήταν παραπάνω από ωραία. Κόκκινο χαλί, φώτα, φλας, φωτογραφίες, πολλές φωτογραφίες και συνεντεύξεις. Στην πρεμιέρα ήμασταν λίγο σοκαρισμένοι όλοι, ήταν αναπάντεχο, ήρθαν όλα πολύ γρήγορα. Δεν ήξερα πόσο καλά θα πηγαίναμε, αλλά από την ανταπόκριση του κόσμου και τα σχόλια στα ξένα μέσα ήμουν σίγουρη ότι θα πάμε καλά...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα