Σήμερα η κηδεία του Στάθη Ψάλτη

Σήμερα το απόγευμα θα πουν το «τελευταίο αντίο» η οικογένεια, οι συνάδελφοι και οι θαυμαστές του Στάθη Ψάλτη, που έφυγε χτυπημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 66 ετών την περασμένη Παρασκευή, μετά από πολυήμερη νοσηλεία.

Η κηδεία του θα γίνει θα γίνει δημοσία δαπάνη από το δήμο Ζωγράφου, σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου στις 15:00 από το κοιμητήριο Ζωγράφου.

Τον αγαπημένο ηθοποιό αποχαιρέτησαν με μηνύματά τους πολλοί συνάδελφοί του, πολιτικοί και άνθρωποι του θεάματος. Συγκίνησε το «αντίο» του Λάκη Λαζόπουλου, ενώ δεκάδες ήταν και τα μηνύματα που ανήρτησαν χιλιάδες φίλοι του στα social media που κατακλύστηκαν από ατάκες του που «άφησαν ιστορία» και από αποσπάσματα των ταινιών του.

Ανήμερα του Πάσχα η υγεία του Στάθη Ψάλτη επιδεινώθηκε πάρα πολύ με αποτέλεσμα να φύγει από το απλό δωμάτιο νοσηλείας όπου βρίσκονταν. Οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος της λεωφόρου Αλεξάνδρας τόσο κατά την τελευταία παραμονή του στο νοσοκομείο, όσο και τις προηγούμενες φορές που το επισκέφτηκε κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων μηνών εξάντλησαν όλα τα περιθώρια που είχαν προκειμένου να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στον ασθενή και να τον κρατήσουν στη ζωή. Η μάχη όμως που έδιναν ήταν άνιση, καθώς ο καρκίνος που είχε εμφανιστεί αρχικά στον πνεύμονα παρουσίασε μεταστάσεις και σε άλλα ζωτικά όργανα.

Καθ όλη την τελευταία εβδομάδα στο πλευρό του ήταν συνεχώς η σύζυγος του Χριστίνα αλλά και η κόρη του Μαρία. Μάλιστα η μεγάλη αγάπη του Στάθη Ψάλτη για την οποία ευχαριστούσε το Θεό ακόμα και δημόσια που την έφερε στη ζωή του, η γυναίκα του, δεν έφυγε ούτε λεπτό από το πλευρό του. Ηταν η πρώτη που είδε τους γιατρούς να της ανακοινωνούν το θάνατο του συζύγου της. Η κόρη του μεγάλου ηθοποιού Μαρία που ήταν εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο σκούπιζε συνεχώς τα δάκρυα της που είχαν κατακλύσει το πρόσωπο της, ενώ στον Αγιο Σάββα έσπευσε αμέσως και ο αδερφός του μεγάλου έλληνα κωμικού,Γιάννης Ρώτας ο οποίος με τρεμάμενη φωνή και προσπαθώντας με δυσκολία να συγκρατήσει τα δάκρυα του μίλησε στο protohema.gr. «Έφυγε το καλύτερο παιδί.

Ο Στάθης θα λείψει όχι μόνο στους συγγενείς του αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Στάθης βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη. Όποτε έβλεπε στην τηλεόραση να παρουσιάζονται θέματα με οικογένειες ή μικρά παιδιά που είχαν οικονομικά η προβλήματα υγείας τηλεφωνούσε στους παρουσιαστές των εκπομπών και τους ζητούσε να τον φέρουν σε επαφή για να τους συνδράμει με όποιον τρόπο μπορούσε. Είχε αγοράσει σπίτια σε οικογένειες που είχαν πρόβλημα κι είχε βοηθήσει πολλούς συναδέλφους του».

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα