Το συγκινητικό ποστ της Καίτης Φίνου για τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη...

Εφυγε σήμερα το μεσημέρι στα 66 του χρόνια ο αγαπημένος μας ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

Η συμπρωταγωνίστριά του σε πολλές ταινίες του '80 που άφησαν εποχή, Καίτη Φίνου, τον αποχαιρέτησε με ένα λιτό ποστ στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Δείτε το ποστ

 

Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε παντρεμένος με την Τάρια Μπούρα.

Ο ηθοποιός είχε ερωτευτεί τρελά την ξανθιά σεξοβόβμα και ο γάμος δεν άργησε να έρθει.  Μαζί είχαν παραχωρήσει συνέντευξη στον Νίκο Μαστοράκη τον Δεκέμβριο του 1993.

Λίγο καιρό μετά τη συνέντευξη το ζευγάρι αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Ο Στάθης Ψάλτης άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από σκληρή "μάχη" με τον καρκίνο, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", όπου νοσηλευόταν.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της οικογένειας, Μαίρη Βιντιάδου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί θα πούν το τελευταίο "αντίο" στον αγαπημένο Έλληνα ηθοποιό την Δευτέρα 24 Απριλίου στις 3 το μεσημέρι στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Η ζωή του με τη Χριστίνα
Η πάλη με τον καρκίνο του πνεύμονα έγινε άνιση όταν εντοπίστηκαν μεταστάσεις. Παρόλα αυτά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου εξάντλησε κάθε «όπλο» που είχε στη θεραπευτική φαρέτρα του για να βοηθήσει τον ασθενή.

Από το πλευρό του σε αυτή τη δύσκολη μάχη, δεν έλειψε ούτε λεπτό η τελευταία του σύζυγος, επίσης ηθοποιός, Χριστίνα. Σε μία από της συνεντεύξεις του ο Στάθης Ψάλτης την είχε χαρακτηρίσει «γυναίκα της ζωής του» και είχε δηλώσει πως εκείνη ήταν ένα δώρο από τον Θεό.

H Xρίστίνα είναι γεννημένη το 1973 και γνώρισε τον Στάθη Ψάλτη στα 22 της χρόνια, δηλαδή το 1995. Αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2006 παντρεύτηκαν και παρέμειναν μαζί μέχρι το τέλος του ηθοποιού, με την Χριστίνα να είναι στο πλευρό του κάθε στιγμή και να του κρατά το χέρι.

Οι δυο τους ήθελαν πάρα πολύ ν' αποκτήσουν ένα παιδί, ο Στάθης είχε μια κόρη από προηγούμενο γάμο, την Μαρία κι έκαναν προσπάθειες με εξωσωματικές, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

Το 2008 ο ηθοποιός δήλωνε στην εφημερίδα Εspresso: «Υστερα από τόσες πολυτάραχες σχέσεις με γυναίκες της showbiz, τι ήταν αυτό που σε έκανε να… αράξεις στη Χριστίνα; «Τα μάτια της, που όταν ανοιγοκλείνουν, είναι σαν να ακούω τις χαρμόσυνες καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων… Αυτό της το είπα μόλις τη γνώρισα και τα λέει όλα. Η αγνή ψυχή της είναι ζωγραφισμένη στο βλέμμα της και στο υπέροχο χαμόγελό της που μοιάζει με πυραμίδα ανεξερεύνητη».

Οι ποιητικές εκφράσεις σου δείχνουν πόσο ερωτευμένος είσαι…
«Αν και δεν ήμουν ο ζεν πρεμιέ, έζησα πολύ έντονα, τα έκανα όλα και δεν έχω να ζηλέψω τίποτα από κανέναν. Το Χριστινάκι μου είναι ο ερωτάς μου. Το έστειλε ο Θεός για να με κάνει στα… τελευταία χρόνια της ζωής μου να είμαι ευτυχισμένος».

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 2:25 το μεσημέρι ο Στάθης Ψάλτης όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» στο οποίο νοσηλευόταν ο δημοφιλής ηθοποιός το τελευταίο διάστημα.

«Σήμερα και ώρα 14.25 μμ έφυγε από την ζωή ο αγαπητός μας ηθοποιός Στάθης Ψάλτης.

Ο εκλιπών εισήχθη εσπευσμένα στις 14/3/2017 στο Γ.Α.Ο.Ν.Α. "Ο Άγιος Σάββας" όπου διεγνώσθη ότι έπασχε από γενικευμένη καρκινωμάτωση, αγνώστου πρωτοπαθούς εστίας.

Από 16/4/2017 νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας όπου και κατέληξε.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του αγαπημένου μας ηθοποιού, Στάθη Ψάλτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, λίγο πριν μεταφερθεί στην εντατική ο δημοφιλής ηθοποιός, ο ιερέας του νοσοκομείου έκανε βόλτα στους θαλάμους. Κάποια στιγμή πέρασε και από το δωμάτιο που νοσηλευόταν ο Στάθης Ψάλτης.

«Παρακάλεσα τον Θεό να έρθει ένας παπάς και ήρθες εσύ. Σε παρακαλώ θέλω να κοινωνήσω» του είπε ο ηθοποιός.

Ο ιερέας κατέβηκε στον ναό , έφτιαξε Θεία Λειτουργία και τον κοινώνησε. Ο Στάθης Ψάλτης δεν το είχε πει αυτό σε κανέναν, ούτε στην οικογένειά του. Ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Το Μεγάλο Σάββατο, όταν πλέον ο Στάθης Ψάλτης είχε μπει στην εντατική, ο ιερέας πέρασε ξανά για να τον δει. «Έλα κάθισε δίπλα μου» του είπε ο αγαπημένος ηθοποιός.

Ο ιερέας κάθισε πλάι του για δύο ώρες και λίγο αργότερα επιβαρύνθηκε πολύ η κατάσταση της υγείας του.

Ποιος ηταν ο Στάθης Ψάλτης

Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε το 1951 στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο κυρίως κωμικούς ρόλους. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου τη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως "Καμικάζι αγάπη μου", "Τροχονόμος Βαρβάρα", "Τα καμάκια", "Βασικά καλησπέρα σας", "Και ο πρώτος ματάκιας", "Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω", "Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ", "Μάντεψε τι κάνω τα βράδια".

Στάθης Ψάλτης: Τι είχε πει ο αδερφός του και οι θεράποντες γιατροί

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα