Ένας χρόνος χωρίς τον Παντελή Παντελίδη. Βίντεο - αφιέρωμα

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 2016, όταν έπεσε σαν βόμβα η είδηση ότι ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του, μόλις σε ηλικία 33 ετών, σε τροχαίο που συνέβη σε παράδρομο της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Στο μοιραίο τζιπ επέβαιναν ο αδικοχαμένος τραγουδιστής, η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη που τραυματίστηκε σοβαρά. Τα όσα ακολούθησαν, όπως και η διαμάχη για το ποιος ήταν ο οδηγός, είναι γνωστά και ένα χρόνο μετά η κοινή γνώμη παραμένει μπερδεμένη.

Το σίγουρο είναι ότι η αντίδραση του κόσμου και η αγάπη στο πρόσωπό του αποτελεί μοναδικό φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο τραγουδιστής πριν το τροχαίο περνούσε τις πιο δύσκολες μέρες από την αρχή της καριέρας του. Αιτία ένα νέο τραγούδι που ερμήνευσε σε συναυλία του σε νυχτερινό κέντρο της Λευκωσίας. Οι στίχοι του τραγουδιού ανέφεραν "Με συγχωρείς για τα επόμενα, μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα, πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα που τριγυρνά στα κατεχόμενα" και ακολούθησε μια άδικη επίθεση στο πρόσωπό του.

Στη συνέχεια απέσυρε το τραγούδι. «Γράφοντας στίχους όπως πάντα με γνώμονα την αλήθεια της ψυχής μου έγραψα ένα τραγούδι για μία κοπέλα που ενώ ήταν με Ελληνόπουλο, το απαρνήθηκε προτιμώντας να ζήσει τη μεγάλη ζωή με έναν πλούσιο Τούρκο στη μεριά των κατεχόμενων. Έτσι ανέφερα μέσα στο τραγούδι τους στίχους "εκεί τι κάνεις;" και "πατρίδα πουλάς" χαρακτηρίζοντάς τη "σκάρτη". Είναι μία εpωτική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που μου έχουν εξιστορηθεί κατά καιρούς και με πείραξαν» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.


Ένα χρόνο μετά, ο αγαπημένος τραγουδιστής παραμένει στη μνήμη όλων, ακόμη και όσων δεν άκουγαν τα τραγούδια του, ως το πρότυπο του καλλιτέχνη που κάνει καριέρα βασισμένος αποκλειστικά και μόνο στις δυνάμεις του και στο ταλέντο του.

Η χθεσινή εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στον Παντελή Παντελίδη. Στο πλατό παρευρέθηκε η ορχήστρα του και μαζί με την Αμαρυλλίς τραγούδησαν για τον δικό τους Παντέλο. Δείτε την εκπομπή στο βίντεο του Star.

greek-web-tv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα