Μελέτη έδειξε ότι μανία για τα UFO. Ποια η τελευταία ενημέρωση από το Πεντάγωνο για τα ΑΤΙΑ

Μελέτη έδειξε ότι μανία για τα UFO. Ποια η τελευταία ενημέρωση από το Πεντάγωνο για τα ΑΤΙΑ

Μελέτη έδειξε ότι μανία για τα UFO σαρώνει τον ακαδημαϊκό κόσμο – Ποια η τελευταία ενημέρωση από το Πεντάγωνο για τα ΑΤΙΑ

Έρευνα αποκαλύπτει ότι περίπου το ένα πέμπτο των ακαδημαϊκών λέει ότι αυτός ή κάποιος που γνωρίζουν έχει δει κάτι μυστηριώδες στον ουρανό που δεν μπορεί να εξηγηθεί.

Μερικοί από αυτούς τους καθηγητές, μελετητές και επιστήμονες πρόσφεραν προσωπικές μαρτυρίες ασυνήθιστων συναντήσεων με UFO που εξέπληξαν ακόμη και τους ερευνητές με την ειλικρίνειά τους.

«Όταν ήμουν στο μεταπτυχιακό», ένας μελετητής μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας ανέφερε στην έρευνα, «είδα ένα μεγάλο, στρογγυλό UAP με ορθογώνια φωτισμένα παράθυρα στο κάτω μέρος να αιωρείται πάνω από το έδαφος σε οροσειρά βουνών». 

Η πλειονότητα των ακαδημαϊκών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι ήταν εντελώς μπερδεμένοι από το πώς θα μπορούσαν να εξηγηθούν τα φαινόμενα UFO. Η δεύτερη πιο πιθανή απάντηση μετά το «Δεν ξέρω» ήταν τα «φυσικά γεγονότα».

Η Δρ Marissa Yingling, επίκουρη καθηγήτρια κοινωνικής εργασίας στο Πανεπιστήμιο του Louisville στο Κεντάκι, είπε ότι αυτή και οι συν-συγγραφείς της είχαν σκόπιμα αποφύγει να ζητήσουν ρητά από τους ακαδημαϊκούς να παράσχουν τις προσωπικές τους ιστορίες UFO.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τις γνώσεις και τις απόψεις τους για τα άγνωστα μη φυσιολογικά φαινόμενα, unidentified anomalous phenomena  (UAP): όρος που το Κογκρέσο και το Πεντάγωνο έχουν υιοθετήσει για να αναδιαμορφώσουν τα UFO ώστε να περιλαμβάνουν καλύτερα το πλήρες φάσμα των πιθανών εξηγήσεων για αυτές τις μυστηριώδεις περιπτώσεις. 

«Αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει να συμπεριλάβουμε μια ερώτηση που ζητούσε λεπτομέρειες σχετικά με τις παρατηρήσεις του UAP», είπε ο Yingling στο Dailymail. com , επικαλούμενος το κοινωνικό στίγμα που συχνά πέφτει σε όσους ισχυρίζονται δημόσια ότι έχουν δει κάτι περίεργο στον ουρανό. 

«Σίγουρα δεν περιμέναμε από τους καθηγητές να μοιραστούν οικειοθελώς λεπτομέρειες σχετικά με τις παρατηρήσεις», είπε ο Yingling. 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η ομάδα της δεν ήθελε να κάνει ερωτήσεις που μπορεί να αποθάρρυνε τους ακαδημαϊκούς να συμμετάσχουν στην έρευνά τους.

Η Γινγκλινγκ και οι συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι και το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια στρατολόγησαν σχεδόν 1.500 καθηγητές, αναπληρωτές καθηγητές και βοηθούς καθηγητές από 144 πανεπιστήμια των ΗΠΑ.  

Ενώ πολλοί μόλις συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, μερικοί έλαβαν την προτροπή «Παρακαλώ γράψτε οτιδήποτε άλλο θέλετε να πείτε για αυτό το θέμα» για να αποφορτιστούν από τις απόκοσμες προσωπικές τους αναμνήσεις.

Ένας επιστήμονας ομολόγησε: «Προσωπικά γνωρίζω τρεις φυσικούς που αναφέρουν ότι είδαν UFO. Δεν έχουν καμία εξήγηση για το φαινόμενο που παρατήρησαν, παρά μόνο το παρατήρησαν». 

Ένας κοινωνικός επιστήμονας ανέφερε ότι ο πατέρας τους ήταν βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που «μιλούσε για ανεξήγητα φαινόμενα», ενώ άλλοι ακαδημαϊκοί ανέφεραν ασυνήθιστες θεάσεις που χρονολογούνται από την παιδική ηλικία έως και πριν από αρκετά χρόνια. 

Σε μια περίπτωση, ένας ακαδημαϊκός στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και των επικοινωνιών ανέφερε ότι ολόκληρη η οικογένειά του έγινε μάρτυρας ενός UFO το 1976 που ταρακούνησε το σπίτι τους. 

«Δύο από τα αδέρφια μου το είδαν ενώ οι υπόλοιποι στο σπίτι το νιώσαμε να τρέμει και άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο», είπαν στους ερευνητές. «Τρώγαμε δείπνο και το τίναγμα ήταν τόσο έντονο που τρέξαμε όλοι έξω».   

Συνολικά, το 19 τοις εκατό είπε ότι ο ίδιος ή κάποιος που γνώριζε είχε δει το UAP, ενώ το 39 τοις εκατό είπε ότι δεν γνώριζε ποια ήταν η πιο πιθανή εξήγηση για τα μυστηριώδη αντικείμενα.

Το ένα τρίτο όλων των συμμετεχόντων δήλωσε επίσης ότι είχε κάποιο βαθμό ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή έρευνας σε αυτόν τον τομέα, ενώ ένα παρόμοιο ποσό κατέταξε τη σημασία της περαιτέρω έρευνας για τα φαινόμενα ως «πολύ σημαντική» ή «απολύτως απαραίτητη».

Η Yingling και οι συν-συγγραφείς της ρωτούσαν επίσης τους μελετητές σχετικά με την επίγνωσή τους σχετικά με το ανανεωμένο δημόσιο και απόρρητο ενδιαφέρον για το UAP από αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον DC

Ενώ η σημαντική πλειονότητα αυτών των ακαδημαϊκών γνώριζε το πρωτοποριακό ρεπορτάζ του Δεκεμβρίου 2017 στους New York Times , το οποίο αποκάλυψε το κάποτε μυστικό ερευνητικό πρόγραμμα UFO του Πενταγώνου, λίγοι γνώριζαν την πρόσφατη αναβίωσή του. 

Για να κρίνουμε από τους 1.460 συμμετέχοντες, περίπου το 74 τοις εκατό δεν γνώριζε ότι η γερουσιαστής Kirsten Gillibrand είχε πρωτοστατήσει σε μια τροποποίηση του Νόμου περί Εθνικής Άμυνας Εξουσιοδότησης του 2022, δημιουργώντας ένα νέο γραφείο του Πενταγώνου για τη διαχείριση υποθέσεων UFO. 

«Ειλικρινά, δεν είχαμε ιδέα τι να περιμένουμε ως αποτέλεσμα από οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις», είπε ο Yingling. Πρόσθεσε ότι ελπίζει η έρευνά τους να χρησιμεύσει ως αφετηρία «δεδομένης της απουσίας δεδομένων για αυτό το θέμα». 

Τι κατέθεσε ο επικεφαλής του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών όλων των Τομέων του Πενταγώνου πριν ένα μήνα
Ο επικεφαλής του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών όλων των Τομέων του Πενταγώνου (AARO), Δρ. Sean Kirkpatrick (παραπάνω), κατέθεσε στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας των ΗΠΑ σχετικά με την πρόοδο του γραφείου που δημιουργήθηκε με την τροποποίηση του γερουσιαστή Gillibrand τον περασμένο μήνα, στις 19 Απριλίου 2023.

Ο Κίρκπατρικ έδειξε βίντεο μιας «ανεπίλυτης» υπόθεσης στη Μέση Ανατολή, όπου ένα drone έπιασε μια «μεταλλική σφαίρα» στον αέρα. Ο Kirkpatrick είπε ότι υπάρχουν περίπου 650 παρόμοιες περιπτώσεις UAP που το γραφείο του συνεργάζεται επί του παρόντος με υπηρεσίες πληροφοριών και ακαδημαϊκά ιδρύματα για την επίλυση

.el.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα