Εύβοια: Διαφωνούν οι σεισμολόγοι - Δεν ξέρουμε αν τα πέντε Ρίχτερ ήταν ο κύριος

Εύβοια: Διαφωνούν οι σεισμολόγοι - Δεν ξέρουμε αν τα πέντε Ρίχτερ ήταν ο κύριος

«Δεν έχουμε τα στοιχεία να πούμε εάν τα 5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός στην Εύβοια», ανέφερε ο διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σε σεισμική διέγερση από τις 25 Οκτωβρίου και οι ειδικοί δεν γνωρίζουν τι μέγεθος σεισμού μπορεί να δώσει.

 «Είχαμε χτες το πρωί 4,7 με κάποιοι βιασύνη ορισμένοι συνάδερφοι είπαν πως ήταν ο κύριος σεισμός. Πιστεύω ήταν μια βιαστική και επιπόλαια εκτίμηση. Ήταν λάθος», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος».

Ο σεισμολόγος συνέχισε λέγοντας πως: «Το βράδυ έγινε ακόμα ισχυρότερος σεισμός και το ερώτημα εάν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι παραμένει ακόμα ανοιχτό. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε, δεν έχουμε όλα τα στοιχεία τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή που θα μας ήταν επαρκή για να μπορέσουμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα και να πούμε "ναι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός". Πολύ περισσότερο τα λέω αυτά διότι δεν τύχει ιδιαίτερης προσοχής πως η περιοχή αυτή βρίσκεται σε διέγερση όχι από χτες αλλά από τις 25 Οκτωβρίου. Είναι σε συνεχή διέγερση έστω και με μικρά μεγέθη. Ακόμα και τα μικρά μεγέθη είναι πολύ διαφωτιστικά. Μας έδειχναν πως βρισκόμασταν σε μια προσεισμική διέγερση η οποία κορυφώθηκε χτες με 4,7, έδωσε σε ορισμένους την πλασματική εντύπωση πως ήταν ο κύριος ενώ ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και αυτός ένας προσεισμός όπως ήδη αποδεικνύεται καθώς πήγαμε στα 5 Ρίχτερ». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα