Αυτονόητο ότι θα γινόταν κατολίσθηση, σε λάθος σημείο το ξενοδοχείο, λέει ο Λέκκας

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στους ντόπιους η αποκόλληση βράχου στην Αγία Φωτιά της Ιεράπετρας στην Κρήτη που είχε ως αποτέλεσμα την θάνατο μιας 45χρονης τουρίστριας και τον τραυματισμό του 10χρονου παιδιού της. 

Μιλώντας στο protothema.gr ο Ευθύμης Λέκκας σημείωσε ότι το ξενοδοχείο στο οποίο συνέβη η τραγωδία ήταν σε ένα πολύ κακό σημείο και πως ήταν αυτονόητο πως κάποια στιγμή θα γινόταν κατολίσθηηση. 
 
Αναλυτικά όσα είπε στο protothema.gr ο Ευθύμης Λέκκας:

«Το συγκεκριμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια βρίσκονται σε λάθος θέση. Μετά από πολλές παρεμβάσεις και τεχνικά έργα θα έπρεπε να βρίσκονται σε εκείνο το σημείο .Ουσιαστικά στην περιοχή θα εκδηλωνόταν η κατολίσθηση, είναι αυτονόητο ότι θα είχαμε κάποια στιγμή κατολίσθηση. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από αυξημένη επικινδυνότητα. Το 1980 που χτίστηκε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν υπήρχε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να αποφεύγονται τέτοιες κατασκευές αλλά και στη συνέχεια δεν έγινε τίποτα. Η περιοχή έχει αυξημένες μορφολογικές κλίσεις, μεγάλοι βράχοι κρέμονται στο συγκεκριμένο σημείο και δευτερεύοντα ρόλο έπαιξαν στην επιτάχυνση του φαινομένου οι έντονες βροχοπτώσεις που είχαμε στη Σητεία πριν από δεκαπέντε ημέρες».

Ο βράχος που αποκολλήθηκε από το όρος «Πύργος» πάνω από τον κόλπο της περιοχής δημιούργησε τρόμο στους κάτοικους της περιοχής. «Αν αποκολληθεί ένας μεγάλος όγκος που βρίσκεται στο σημείο και κατρακυλήσει στην πλαγιά όπως το βράδυ του Σαββάτου τότε κινδυνεύει ολόκληρος ο οικισμός» λένε οι κάτοικοι, σύμφωνα με το neakriti.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα