Έρευνα: Γιατί μας αρέσει να βλέπουμε εγκλήματα στην τηλεόραση

Έρευνα: Γιατί μας αρέσει να βλέπουμε εγκλήματα στην τηλεόραση

 Οι περισσότεροι όταν θα δούμε στην τηλεόραση μια ταινία, μια εκπομπή ή ένα ντοκιμαντέρ για ένα αληθινό έγκλημα αποσβολωνόμαστε. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό. Τι είναι αυτό που μας κάνει να κολλάμε στην οθόνη μας όταν βλέπουμε ένα έγκλημα που έχει συμβεί στην πραγματικότητα; Η επιστήμη απαντά.

Όπως λένε οι ειδικοί υποστηρίζουν η τάση αυτή έχει βαθύτερες ρίζες. Όταν παρακολουθούμε αυτές τις εικόνες ενεργοποιούνται τα πιο πρωτόγονα ένστικτά μας: νιώθουμε περιέργεια για το διαφορετικό, φοβόμαστε το τέρας κάτω από το κρεβάτι αλλά θέλουμε και να μάθουμε τι μας διαφοροποιεί από τους δολοφόνους.

1. Μας αρέσει να τρομάζουμε… με ασφάλεια:
«Αυτές οι ιστορίες είναι σαν να μας τραβούν μέσα στο δάσος… Μας τρομάζουν πάρα πολύ. Μας κάνουν βόλτα στο σκοτάδι και στο τέλος μας αποκαλύπτουν την αλήθεια και μας επιστρέφουν στο φως. Η δικαιοσύνη αποδίδεται» λέει ο ψυχίατρος Dr. Scott Bonn στο InsideEdition.com. Με όλα αυτά ανεβαίνει και η αδρεναλίνη μας, κάτι που μας εθίζει σε τέτοιες καταστάσεις. Ο Bonn το παρομοιάζει με τον ενθουσιασμό που αποκομίζουν τα παιδιά όταν μπαίνουν σε roller coaster ή σε στοιχειωμένα σπίτια στο λούνα παρκ. Φυσικά κανένας τηλεθεατής δεν θα ήθελε να συναντήσει κάποιον serial killer στην πραγματικότητα. Η προσομοίωση όμως ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα