Μπουρλά: Είμαστε κοντά στον στόχο της θεραπείας του καρκίνου

Μπουρλά: Είμαστε κοντά στον στόχο της θεραπείας του καρκίνου

Ο Αλμπερτ Μπουρλά, προχώρησε σε μία τοποθέτηση που αν επαληθευτεί ενδέχεται να «χαρίσει» ζωή σε δισεκατομμύρια πολίτες παγκοσμίως. Οπως είπε το «αφεντικό» της Pfizer, η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται προ των πυλών για να προχωρήσει σε σοβαρές βελτιώσεις στην θεραπεία του καρκίνου. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση στο περιθώριο της εκδήλωσης για την αναγόρευσή του ως Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τη «νίκη» της επιστήμης απέναντι στην επάρατη νόσο.

«Η επιστήμη είναι ώριμη στον τομέα του καρκίνου και θα δούμε σοβαρές βελτιώσεις στα υφιστάμενα πρωτόκολλα θεραπειών στα χρόνια που έρχονται. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για άλλες ασθένειες, αλλά για τον καρκίνο είμαστε κοντά στον στόχο», τόνισε ο CEO της Pfizer μιλώντας στην ΕΡΤ3. Για την πανδημία του κορονοϊού, ανέφερε πως δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση αλλά ούτε και ανησυχία για την εξέλιξή της.

«Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε και να εφησυχάζουμε αλλά αυτή τη στιγμή δεν με ανησυχεί, αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετά όπλα στη φαρέτρα μας και δεν αναφέρομαι μόνο στο εμβόλιο, αλλά και στις θεραπείες όπου αν χρησιμοποιηθούν σωστά δεν πρέπει να έχουμε ανθρώπους που να πεθαίνουν, μπορούμε να προλάβουμε όλους τους θανάτους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την ευλογιά των πιθήκων, ο κ. Μπουρλά ανέφερε: «Όλα τα ζητήματα υγείας μας απασχολούν. Και φυσικά, είχα την ευκαιρία, από τις πρώτες στιγμές που ανακοινώθηκε, να το κοιτάξω με τους συνεργάτες μου. Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο».

«Νομίζω ότι ο στόχος όλων μας αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλά.

«Η πανδημία έδωσε μια ευκαιρία στον άνθρωπο ν' αποδείξει ποια είναι η δύναμη της επιστήμης. Ήταν δύσκολες στιγμές για όλο τον κόσμο, είχαμε σκοτάδι και μπορέσαμε να το ξεπεράσουμε. Ακόμη δεν είμαστε τελείως έξω από τον κίνδυνο αλλά είμαστε σε πολύ διαφορετικό μέρος επειδή η επιστήμη μπόρεσε να προσφέρει στον άνθρωπο αυτά που έπρεπε κι αυτά που οφείλει να προσφέρει», πρόσθεσε ο CEO της Pfizer.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα