Το αμερικανικό πεντάγωνο σπάει τη σιωπή του για την ύπαρξη UFO

Το αμερικανικό πεντάγωνο σπάει τη σιωπή του για την ύπαρξη UFO

Για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα, στελέχη του υπουργείου Άμυνας κατέθεσαν σε υποεπιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις θεάσεις UFO. Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν πως για την συντριπτική πλειονότητα των άγνωστων αντικειμένων που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 17 χρόνια, δεν διαθέτουν κάποια πειστική εξήγηση.
Μετά από 50 χρόνια το αμερικανικό Πεντάγωνο σπάει τη σιωπή του και μιλάει ανοιχτά για τα UFO που πλέον ονομάζονται UAP ή Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα.

Δύο κορυφαία στελέχη του υπουργείου Άμυνας κατέθεσαν στην υποεπιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, 11 μήνες μετά τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης όπου καταγράφονται περισσότερες από 140 περιπτώσεις θέασης ιπτάμενων αντικειμένων που αναφέρθηκαν από Αμερικανούς πιλότους μετά το 2004.

«Επειδή τα UAP συνιστούν πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων και την εθνική ασφάλεια, έχουμε δεσμευτεί σε μια εστιασμένη προσπάθεια να εξακριβώσουμε την προέλευσή τους» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόναλντ Μόλτρι.

Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν πως από τις 144 θεάσεις αγνώστων αντικειμένων που εξέτασε η υπηρεσία τους, βρήκαν πειστική εξήγηση μόνο για τη μία.

«Αυτό που βλέπετε εδώ είναι ένα αεροσκάφος που επιχειρεί σε εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που έχει παρατηρήσει ένα σφαιρικό αντικείμενο σε αυτήν την περιοχή. Και καθώς πετάνε δίπλα του, τραβούν βίντεο. Βλέπετε, φαίνεται η αντανάκλαση σε αυτό το βίντεο, κάτι σαν αντανάκλαση. Και περνά γρήγορα από το πιλοτήριο του αεροσκάφους» περιγράφει ο Σκοτ Μπρέι από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ναυτικού των ΗΠΑ.

Τα ταμπού για τα UFO έχουν γκρεμιστεί και η αμερικανική υπηρεσία παραδέχθηκε πως γνωρίζει πολύ λίγα για τα παράξενα εναέρια φαινόμενα.

«Αυτά που ξέρουν είναι ότι τα UFO είναι αληθινά, ότι είναι φυσικά αντικείμενα, ότι είναι προηγμένα αεροσκάφη και ότι ξεπερνούν τους ελιγμούς και τις επιδόσεις μας σε οποιαδήποτε πολεμική τεχνολογία μας» δηλώνει ο κινηματογραφιστής, Τζέρεμι Κόρμπελ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλη την παρουσίαση οι δύο αξιωματούχοι απέφυγαν τεχνηέντως τη λέξη Ούφο, καθώς έχει ταυτισθεί με την κοροϊδία και την απαξίωση.