Παγώνη για 4η δόση εμβολίου: Μάλλον θα χρειαστεί

Παγώνη για 4η δόση εμβολίου: Μάλλον θα χρειαστεί

Από τις εξελίξεις με τις μεταλλάξεις που εμφανίζει ο κορoνοϊός και θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, θα εξαρτηθεί το τι θα γίνει με τυχόν επόμενες δόσεις του εμβολίου το ερχόμενο διάστημα. 

Αυτό επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο, με αφορμή της συζήτηση που άνοιξε, αρχικά για τις ΗΠΑ, αναφορικά με την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Είναι λογικό η επιστήμη να πάει δύο βήματα πιο μπροστά. Οι ΗΠΑ πάνε πάντα μπροστά και εμείς βλέπουμε τα αποτελέσματα των μελετών και προσαρμοζόμαστε σχετικά. Κανείς δεν περίμενε από πέρυσι ότι θα έχουμε μια μετάλλαξη, την Δέλτα, τόσο μεταδοτική. Έχουμε ένα όπλο το οποίο δεν έχουμε χρησιμοποιήσει στο βαθμό που θα μπορούσαμε. Το εμβόλιο αν είχε χρησιμοποιηθεί με τείχος ασφαλείας το 80% συν δεν θα φτάναμε στο σημείο πάλι να ξανασυζητάμε για το τι θα γίνει είπε ακόμα η ίδια.  

Η κα. Παγώνη επανέλαβε ότι η 3η δόση συστήνεται μετά την παρέλευση του εξαμήνου από την χορήγηση της 2ης για την ενίσχυση του οργανισμού. Η επιστήμη πάει βάσει των δεδομένων. Δεν μπορούμε να πούμε αν τον επόμενο χρόνο δεν θα χρειαστεί να κάνουμε και μια επόμενη δόση

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα