Η επέλαση του κορονοϊού στο σώμα: Οι διαφορές με και χωρίς αντισώματα. Βίντεο

Η επέλαση του κορονοϊού στο σώμα: Οι διαφορές με και χωρίς αντισώματα. Βίντεο

Εικόνες βίντεο καταγράφουν για πρώτη φορά σε ζωντανούς οργανισμούς την αμείλικτη εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2 (που προκαλεί τη νόσο COVID-19).
 
Καταγράφηκε ο τρόπος που ο κορονοϊός μετακινήθηκε από την μύτη ποντικών στους πνεύμονες και άλλα όργανα μέσα σε διάστημα έξι ημερών. Πρόκειται για μια νέα μελέτη με επικεφαλής ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Yale (ΗΠΑ) και του Université de Montréal (Καναδάς).

Οι εικόνες καταγράφουν την -μερικές φορές- θανατηφόρα πορεία του SARS-CoV-2. Δείχνουν επίσης πώς η εισαγωγή αντισωμάτων από ανθρώπους που πέρασαν ήδη την COVID-19 μπορεί να αποτρέψει, ή να θεραπεύσει την μόλυνση.

Ωστόσο, η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι τα αντισώματα που δεν έχουν την ικανότητα να ενεργοποιούν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της μόλυνσης.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 18 Αυγούστου στο περιοδικό Immunity, αλλά δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα επισήμως, διεξήχθη από τους Priti Kumar, Pradeep Uchil και Walther Mothes, όλοι από την Ιατρική Σχολή του Yale, καθώς και τον Andrés Finzi από το Université de Montréal. 

Στο βίντεο βλέπετε το περίγραμμα των ποντικιών και τον τρόπο που ο κορονοϊός εξαπλώθηκε μέσα στις πρώτες ημέρες. Οι χρωματισμοί δείχνουν τα σημεία που υπάρχει ο ιός. Το κόκκινο χρώμα υποδηλώνει ότι εκεί ο κορονοϊός έχει προσβάλλει περισσότερα κύτταρα. ...

διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο στο ourlife.gr