Αναζητούνται άλλοι τρόποι χορήγησης του εμβολίου χωρίς σύριγγα με ταμπλέτας ή σπρέι

Αναζητούνται άλλοι τρόποι χορήγησης του εμβολίου χωρίς σύριγγα με ταμπλέτας ή σπρέι

Με τον πλανήτη να ασχολείται με το θέμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού αλλά και τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζονται, η επιστημονική κοινότητα ασχολείται και με το θέμα εξεύρεσης άλλου τρόπου χορήγησης του εμβολίου χωρίς σύριγγα

Οι επιστήμονες της Οξφόρδης μελετούν την πιθανότητα χορήγησης του εμβολίου με τη μορφή ρινικού σπρέι, με τον ίδιο τρόπο που χορηγείται στην Αγγλία το εμβόλιο της γρίπης σε παιδιά. Ακόμα και χάπι αναζητούν, όπως γινόταν άλλοτε ο εμβολιασμός για την πολιομυελίτιδα.

Η ακαδημαϊκός Gilbert δήλωσε πως εμβόλιο σε μορφή ταμπλέτας ή ρινικού σπρέι μπορεί να είναι ακόμα αποδοτικότερο, στοχεύοντας κατευθείαν στα ανοσοκύτταρα των πνευμόνων, του λαιμού και της μύτης.

Οι δηλώσεις της καθηγήτριας Sarah Gilbert χαιρετίστηκαν ενθουσιωδώς, καθώς μια νέα μορφή του εμβολίου για τον κορονοϊό θα αποφορτίσει τα προβλήματα διανομής που επιβραδύνουν τον ρυθμό εμβολιασμού παγκοσμίως.

 «Και οι δύο προσεγγίσεις που αρχίσαμε να αξιολογούμε θα χρειαστούν χρόνο για να αναπτυχθούν, πρέπει να ελεγχθούν για την ασφάλεια και μετά για την αποδοτικότητά τους»…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα