Τι είναι το Ρολόι της Ολέθριας Μέρας

Τι είναι το Ρολόι της Ολέθριας Μέρας

Από τη μία η κλιματική αλλαγή, από την άλλη η αύξηση του πληθυσμού. Προσθέστε και την πανδημία που πλήττει τον πλανήτη μας, βάλτε και στην εξίσωση κάποιους επικίνδυνους ηγέτες που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά, δεν το λες και αισιόδοξο το μέλλον μας σαν ανθρωπότητα.

Το 1947 μια ομάδα επιστημόνων πήραν μέρος στο περίφημο Manhattan Project. Εκεί δημιουργήθηκε το «ρολόι της Ολέθριας Μέρας», δηλαδή το ρολόι που υπολογίζει πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου με τη μορφή που τον γνωρίζουμε αιώνες τώρα.

Οι επιστήμονες έφτιαξαν ένα σύστημα που συλλέγει δεδομένα από την οικονομική κατάσταση του πλανήτη, τις πολιτικές συγκυρίες, τα δεδομένα από το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές και μπόρεσαν να βρουν πόσο απέχουμε από την «αποκάλυψη».

Σύμφωνα με τα δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας του 2020, απέχουμε 100 δευτερόλεπτα από το τέλος.

«Η πανδημία του κορονοϊού, η ανεπανόρθωτη κλιματική αλλαγή και ο εκσυγχρονισμός των πυρηνικών όπλων, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη ποσότητά τους, είναι αδιαμφισβήτητα ο νούμερο ένα κίνδυνος για την συνέχιση της ύπαρξης της ανθρωπότητας. Οι ηγέτες του κόσμου απέτυχαν στο να δράσουν εγκαίρως και να προστατέψουν τον πλανήτη από μία ενδεχόμενη καταστροφή. Και οι αποτυχίες αυτές επηρεάζουν την ανθρωπότητα συνολικά, αλλά και κάθε άνθρωπο ξεχωριστά», δηλώνουν οι ερευνητές που εργάζονται και σήμερα στο συγκεκριμένο πείραμα.

 

 

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα