Bοηθά η ασπιρίνη τους νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19;

Bοηθά η ασπιρίνη τους νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19;

Με σημαντικά χαμηλότερη πιθανότητα ανάγκης για διασωλήνωση, εισαγωγή σε ΜΕΘ και μικρότερη θνησιμότητα εντός του νοσοκομείου συσχετίστηκε η χρήση ασπιρίνης μεταξύ νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19, σύμφωνα με μελέτη παρατήρησης που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Anesthesia & Analgesia.

Οι καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν στο ΑΜΠΕ τα ευρήματα αυτής της μελέτης.

Όπως αναφέρουν, μέχρι σήμερα καμία μελέτη δεν έχει αξιολογήσει εάν η χρήση ασπιρίνης σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο διασωλήνωσης και μηχανικού αερισμού, εισαγωγής σε ΜΕΘ και θνησιμότητας εντός του νοσοκομείου, αν και είναι ένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούν πολλοί ασθενείς, οι οποίοι θα χρειαστούν νοσηλεία για COVΙD-19, την οποία προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 412 νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19 (μέση ηλικίας 55 ετών και 59,2% άνδρες) από μία βάση δεδομένων, η οποία περιέχει πληροφορίες για ασθενείς με COVID-19...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα