Κορoνοϊός: Συναγερμός Μαγιορκίνη για συγκεκριμένες ηλικίες

Κορoνοϊός: Συναγερμός Μαγιορκίνη για συγκεκριμένες ηλικίες

Η επιδημία στη χώρα μας παρουσίασε επέκταση με μία ώση που διπλασίασε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων ανά ημέρα την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορoνοϊού στη χώρα.

Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι ο αριθμός των ασθενών που χρειάζεται μηχανική υποστήριξη προσεγγίζει τους 90. «Είδαμε σαφή επιδημιολογική επιβάρυνση προς τα βόρεια της χώρας με την Κοζάνη και την Καστοριά να μπαίνουν στο κόκκινο. Παρόμοιες εικόνες βλέπουμε σε Ιωάννινα, Λάρισα και Σέρρες», είπε και κάλεσε τους κατοίκους να προσέχουν και να τηρούν ακόμη περισσότερο τα μέτρα.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αν και φαίνεται ότι το ποσοστό της Αθήνα υποχώρησε στο σύνολο της χώρας στο ένα τρίτο των περιπτώσεων, σημαίνει ότι αυξήθηκε σε άλλες περιοχές, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Επιπλέον, τόνισε ότι «η ηλικιακή ομάδα από 19 έως 40 ετών, μολύνονται έως και δύο φορές πιο εύκολα από άλλες ηλικιακές ομάδες. Γι’ αυτό θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί με τα μέτρα, ώστε να προστατεύει τα πιο ευπαθή τμήματα του πληθυσμού», είπε ο καθηγητής. Οι υπόλοιπες ηλιακές ομάδες παραμένουν σε χαμηλά επιδημικά επίπεδα, σε αυτή τη φάση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα