Δαχτυλίδια και σκουλαρίκια είναι 400 φορές πιο βρώμικα από ένα κάθισμα τουαλέτας

Δαχτυλίδια και σκουλαρίκια είναι 400 φορές πιο βρώμικα από ένα κάθισμα τουαλέτας

Πόσο καθαρό είναι το κόσμημά σας; Έρευνα αποκαλύπτει ότι ένα δαχτυλίδι, ένα ρολόι και σκουλαρίκια μαζεύουν 400 φορές περισσότερα μικρόβια και βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας, μέσα σε μια εβδομάδα

Η ίδια έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail αποκάλυψε ότι τα δύο τρίτα των Βρετανών παραδέχονται ότι δεν καθαρίζουν ποτέ τα κοσμήματά τους

Βρέθηκαν αξεσουάρ που φοριούνται τακτικά και φιλοξενούν χιλιάδες βακτήρια κάθε εβδομάδα.

Τα δαχτυλίδια μπορεί να θεωρηθούν ως τα πλέον βρώμικα αξεσουάρ αφού στις πτυχές τους φιλοξενούν απίστευτο αριθμό βακτηρίων και μικροβίων.

Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι τα ρούχα μας πρέπει να πλένονται τακτικά, πολλοί από εμάς δεν θεωρούν ποτέ ότι τα αξεσουάρ που βάζουμε μέρα με τη μέρα, μαζεύουν βρωμιά και βακτήρια με κάθε φθορά.

Η ίδια έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι τα κοσμήματα περιείχαν τα… πάντα, από τον εξαιρετικά επικίνδυνο ανθεκτικό Staphylococcus Aureus (MRSA) έως τη διφθερίτιδα, που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση και βακτηριακές αποικίες που μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις.

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού κάθε μέρα τα χέρια μας έρχονται σε επαφή με χιλιάδες άγνωστα αντικείμενα που φιλοξενούν οτιδήποτε, από φαγητό έως περιττώματα.

Όταν τα κοσμήματα δεν καθαρίζονται σωστά, τα βακτηρίδια μεγαλώνουν με ταχύ ρυθμό. Αν λάβουμε υπόψην ότι το μέσο άτομο αγγίζει το πρόσωπό του περίπου 16 φορές την ώρα, είναι εύκολο να διαδώσουμε επιβλαβείς οργανισμούς με το δαχτυλίδι μας ή το αγαπημένο ζευγάρι σκουλαρίκια.

 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα