Έλληνες γιατροί στους πολίτες για τον κορονοϊό: Μη παρασύρεστε από σκοταδιστικές απόψεις

Έλληνες γιατροί στους πολίτες για τον κορονοϊό: Μη παρασύρεστε από σκοταδιστικές απόψεις

Καταδικάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών(ΙΣΑ) ανυπόστατες και επικίνδυνες απόψεις για την πανδημία covid-19 και καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και να μη παρασύρονται από σκοταδιστικές και ανυπόστατες απόψεις για τη χρήση της μάσκας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα ανυπόστατες και επικίνδυνες απόψεις σχετικά με την πανδημία και τα μέτρα προφύλαξης που αποπροσανατολίζουν το κοινό και βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του, στο πλαίσιο της πειθαρχικής αρμοδιότητάς του, σε περιπτώσεις που μέλη του συμμετέχουν στη διάδοση απόψεων που δεν συμβαδίζουν με τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για την επιδημία.
Η ανάρτηση γιατρού που συγκλονίζει: «Λίγες ώρες με μάσκα και θα αποτρέψουμε μια μεγάλη καταστροφή»

Στο μεταξύ, ένα δυνατό μήνυμα στέλνει μέσω του λογαριασμού της στο facebook η γιατρός Ελένη Ισχάκη σε όσους αρνούνται να φορέσουν τη μάσκα. «Ακόμη κι αν δεν πιστεύεις του πολιτικούς, ακόμη κι αν δεν πιστεύεις ότι διαβάζεις στο ίντερνετ (και καλά κάνεις), πίστεψέ τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής», υπογραμμίζει στο μήνυμά της.

«Τα νούμερα των διασωληνωμενων είναι αυτά που λέγονται. Ο ρυθμός είναι αυξανόμενος και τα κρεβάτια λιγοστεύουν. Πολλοί εξ αυτών ήταν αρνητές του ιού...», γράφει η κ. Ισχάκη.

Όπως τονίζει, «λίγες ώρες με μάσκα την ημέρα και θα αποτρέψουμε μια μεγάλη καταστροφή».

«Πριν 6 μήνες μας χειροκροτουσες. Ήμασταν ήρωες λέει..... Κι εμείς απαντήσαμε ότι κάναμε απλά το καθήκον μας. Τώρα γίνε εσύ ο ήρωας μας, κάνε εσύ το δικό σου καθήκον. Λίγες ώρες με μάσκα την ημέρα και θα αποτρέψουμε μια μεγάλη καταστροφή.

Δεν κινδυνολογω. Με ήδη το 60%των κλινών κατειλλημενων από covid είναι αυτονόητη η εξέλιξη. Ακομη κι αν δεν πιστευεις του πολιτικους, ακόμη κι αν δεν πιστεύεις ότι διαβάζεις στο ίντερνετ (και καλά κάνεις), πίστεψέ τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Τα νούμερα των διασωληνωμενων είναι αυτά που λέγονται.

Ο ρυθμός είναι αυξανόμενος και τα κρεβάτια λιγοστεύουν. Πολλοί εξ αυτών ήταν αρνητές του ιού....Ακομα έχουμε την ευκαιρία να το ανατρέψουμε όλο αυτό», τονίζει στην ανάρτησή της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα