Ανησυχούν οι λοιμωξιολόγοι. Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων

Ανησυχούν οι λοιμωξιολόγοι. Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων

Εντείνεται η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μετά την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη, το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 124 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 24 είναι εισαγόμενα, ενώ ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση η οποία απαιτεί τη συνεργασία όλων για την επίλυση της δύσκολης αυτής εξίσωσης, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» στην ΕΡΤ1.

Μία κουρασμένη κοινωνία διδάσκεται από τα μαθήματα της Ανοίξεως, ενόψει δεύτερου κύματος, σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, προσθέτοντας πως το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται επαρκώς, πρέπει να εφαρμόζονται με πίστη και προσπάθεια, κάθε στιγμή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πούμε ότι οι νέοι είναι στο επίκεντρο, ο ταξιδιώτης, ο πιστός, ο υπάλληλος – η διασπορά αφορά τους πάντες. Πρέπει συλλογικά να περιορίσουμε τον ιό, με τη χρήση της μάσκας και των άλλων μέτρων.

Την Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός επικαλέστηκε το εθνικό μας φιλότιμο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη χρήσης μάσκας και άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων, εάν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, βάσει της επιδημιολογικής εικόνας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα