Μαγιορκίνης: Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε για την εξάπλωση του κορωνοϊού

Μαγιορκίνης: Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε για την εξάπλωση του κορωνοϊού

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής κλινικής ιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στο LIVE NEWS για τα νούμερα που θα κρούσουν καμπανάκι κινδύνου για την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα.

Ο κ. Μαγιορκίνης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σε παγκόσμια κλίμακα, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, στο νότιο ημισφαίριο, ενώ υπάρχουν και δεύτερα κύματα σε κάποιες χώρες, όπως στις γειτονικές μας». Τόνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη έξαρση στους θανάτους.

Ερωτηθείς για τον τουρισμό που είναι προ των πυλών, κι ένεκα του ανοίγματος των συνόρων, ανέφερε ότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας είναι σε μια κατάσταση διαρκούς επαγρύπνησης.

«Από 15 Ιουλίου και μετά θα εξετάζουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το ορφανό κρούσμα δηλαδή, πάνω από 25, ή πάνω από 50 ορφανά κρούσματα σημαίνει ότι η εξάπλωση στην κοινότητα είναι εκτεταμένη».

«Αν σχεδόν σε καθημερινή βάση τα ορφανά κρούσματα είναι τόσα, τότε θα έχουμε ένα καμπανάκι ότι η εξάπλωση στην κοινότητα είναι εκτεταμένη» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα