Τα παιδιά προσβάλλονται πιο σπάνια από τον κορονοϊο

Τα παιδιά προσβάλλονται πιο σπάνια από τον κορονοϊο

Ο κίνδυνος να μολυνθούν από τον κορονοϊό είναι για τα παιδιά μικρότερος απ’ ότι για τους ενήλικες.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα των πανεπιστημιακών νοσοκομείων της Χαϊδελβέργης, του Ουλμ, του Φράιμπουργκ και του Τύμπινγκεν που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Στην έρευνα, όπως μεταδίδει σε σχετικό της ρεπορτάζ η Deutsche Welle συμμετείχαν 2.500 παιδιά κάτω των δέκα ετών και ένας από τους γονείς τους, δηλαδή, συνολικά 5.000 άτομα τα οποία είχαν δηλώσει ότι δεν είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Πάνω από διπλάσια τα κρούσματα στους ενήλικες

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκαν όμως σε 64 άτομα αντισώματα ενάντια στον κορονοϊό, που σημαίνει ότι είχαν μολυνθεί από την αρρώστια και την είχαν ξεπεράσει χωρίς να το καταλάβουν.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι 45 ήταν ενήλικες και μόλις 19 παιδιά.  Η διαπίστωση αυτή οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι μικρά παιδιά μολύνονται κατά πάσα πιθανότητα λιγότερο από τον κορονοϊό - ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος στην οικογένειά τους έχει αρρωστήσει.

Στη βάση αυτής της έρευνας η κυβέρνηση της Βάδης-Βυρτεμβέργης αποφάσισε την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών και των μικρών τάξεων στα σχολεία τέλος του μηνός.

Η έρευνα δεν εξέτασε ένα επίμαχο ζήτημα που απασχολεί εδώ και εβδομάδες την κοινή γνώμη της Γερμανίας: μεταδίδουν τα παιδιά τον κορονοϊό στον ίδιο βαθμό όπως και οι ενήλικες;

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες της πρόσφατης έρευνας, δεν ήταν σε θέση να διαπιστώσουν ποιος κόλλησε ποιόν – το παιδί τον γονέα ή ο γονέας το παιδί.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα