Ανησυχία για τα ασυμπτωματικά κρούσματα. Μέσα στην εβδομάδα θα φανεί αν υπάρχει διασπορά

Ανησυχία για τα ασυμπτωματικά κρούσματα. Μέσα στην εβδομάδα θα φανεί αν υπάρχει διασπορά

Ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς οι εικόνες συγχρωτισμού για τη διασπορά του κορονοϊού. Μόλις σήμερα το πρωί στην υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης στην Κατεχάκη επικρατούσε το αδιαχώρητο, με δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες να σχηματίζουν ουρές.

Εντός της εβδομάδας θα φανεί εάν υπάρχει διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, υπογράμμισε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Μιλώντας στο Mega τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνιέται. Ανοίξανε όλα για να λειτουργήσει η οικονομία. Αλλά αυτό που τονίζουμε συνεχώς είναι η ατομική ευθύνη» ξεκαθάρισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτό το διάστημα υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία μεταξύ των ειδικών «γιατί υπάρχουν αρκετά ασυμπτωματικά κρούσματα. Υπάρχουν δείγματα κορoνοϊού που στην αρχή βγαίνουν αρνητικά και στην πορεία θετικά. Κάτι που είναι ακόμα πιο επικίνδυνο».

«Να κάνουμε τα πάντα χωρίς να εκθέτουμε τον εαυτό μας και τους άλλους σε κίνδυνο» επισήμανε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown, εφόσον παραστεί ανάγκη.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων για να κλείσει μια περιοχή. Αν όμως σε μια περιοχή βρεθεί ότι ένας ή δύο άνθρωποι μόλυναν πολύ κόσμο, θα κλείσει για ένα διάστημα η περιοχή, προκειμένου να βρεθεί ο υπερμεταδότης και να δούμε ποιοι έχουν κολλήσει. Πρόκειται για μια πολύπλοκη και επίπονη διαδικασία» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα