Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες. Δεν περιμένουμε νέο κύμα της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι

Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες. Δεν περιμένουμε νέο κύμα της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι

Για τον κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού λόγω του τουρισμού αλλά και για το δεύτερο κύμα έξαρσης της πανδημίας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (3/6) ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής εξήγησε πως το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα και πως είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες. Από την άλλη, όπως αναφέρει δεν υπάρχει κάνεις σώφρον που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν.

«Ναι μεν υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα ώστε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο» είπε και πρόσθεσε «γι΄αυτό έχουμε διάφορα όπλα όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης».

Συγκριτικά με την γρίπη, υπογράμμισε πως ο ιός του κορονοϊού μειώνεται διαφορετικά από ότι της γρίπης, δίνοντας ως παράδειγμα την Αίγυπτο που έχει πολλά κρούσματα ενώ έχει ζέστη. «Δεν υπάρχει ταύτιση γρίπης με κορονοϊό» αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανό δεύτερο κύμα κορονοϊού στη χώρα μας, τόνισε πως «κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση και τα τεστ στα σύνορα πιστεύω πως δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα