Αν τα μέτρα είχαν ληφθεί μια εβδομάδα αργότερα θα είχαμε τετραπλάσιο αριθμό νεκρών

Για τετραπλάσιο αριθμό νεκρών σε περίπτωση που τα περιοριστικά μέτρα είχαν ληφθεί μία βδομάδα αργότερα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως: «Αν τα περιοριστικά μέτρα είχαν ληφθεί μια εβδομάδα αργότερα θα είχαμε τετραπλάσιο αριθμό νεκρών».

«Αν τα μέτρα της άρσης καραντίνας ληφθούν μια εβδομάδα μπροστά, ή μια πίσω, αυτό μπορεί να έχει μια διαφορά στην επανεμφάνιση ενός δεύτερου κύματος από 15 Αυγούστου έως τα τέλη Οκτωβρίου, που αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για την οικονομία μας» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

«Οι ημερομηνίες είναι ασφαλείς» εκτίμησε παράλληλα.

Έπειτα, εξήγησε ότι «κάθε χώρα έχει διαφορετικά πράγματα να διαφυλάξει σε συνάρτηση με την οικονομία της, άλλα παράγωγη η οποιοδήποτε κλάδο υπηρεσιών, εμείς τον τουρισμό».

Όσον αφορά στα τεστ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχουν τα τεστ. Μην τα περιμένετε τα τεστ, ούτε αύριο ούτε μεθαύριο. Τα γρήγορα τεστ είναι τοπίο θόλο παγκοσμίως. Τα τεστ εμφανίζουν φοβερή ακρίβεια σε εργαστηριακές συνθήκες, άλλα σε πραγματικές συνθήκες όπου δοκιμάζονται, έχουν μικρής χρησιμότητας ακρίβεια. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τέτοια πράγματα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα