Καθηγητής ΕΚΠΑ: Όχι στο άνοιγμα των σχολείων. Κανόνες στις παραλίες

Καθηγητής ΕΚΠΑ: Όχι στο άνοιγμα των σχολείων. Κανόνες στις παραλίες

Τα σχολεία είναι ευαίσθητο θέμα. Δεν ξέρω τι θα κερδίσουμε αν ανοίξουν, με εξαίρεση τις πανελλαδικές εξετάσεις» είπε μεταξύ άλλων ο ο ομότιμος καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Γιώργος Δάικος.

Υπέρ της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, αλλά κατά της επαναλειτουργίας των σχολείων, τάχθηκε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6, ο ομότιμος καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Γιώργος Δάικος.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα», ο κ.Δάικος επεσήμανε πως «Βλέπουμε σημαντική μείωση των κρουσμάτων, με εξαίρεση τις εστίες υπερμετάδοσης, όπως δομές μεταναστών και οίκους ευγηρίας. Μειώνονται οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι θάνατοι. Άρα μπορούμε να μιλάμε για άρση των μέτρων, το ΕΣΥ έχει ετοιμαστεί και έχει δυνατότητες να αντεπεξέλθει», πρόσθεσε όμως, ότι «τα σχολεία είναι ευαίσθητο θέμα. Δεν ξέρω τι θα κερδίσουμε αν ανοίξουν, με εξαίρεση τις πανελλαδικές εξετάσεις».
«Ακορντεόν» μέτρων και μετά το καλοκαίρι

Ερωτηθείς για τις καλοκαιρινές διακοπές και ενδεχόμενο νέο «κύμα» κορωνοϊού από το φθινόπωρο, ο κ.Δάικος είπε χαρακτηριστικά, ότι «Θα υπάρχουν κανόνες στις παραλίες, δε νομίζω να είναι όλα ανεξέλεγκτα», ενώ πρόσθεσε, ότι «είναι απίθανο να μας ξεχάσει το φθινόπωρο ο κορωνοϊός. Θα έχουμε έφεση το καλοκαίρι, αλλά το φθινόπωρο σίγουρα θα είναι μαζί μας. Στο εξής θα έχουμε ακορντεόν μέτρων», τόνισε ο κ.Δάικος.
Τι μπορεί να συνέβη με τον 35χρονο από τη Θεσσαλονίκη

Αναφερόμενος στην τραγική περίπτωση του 35χρονου από τη Θεσσαλονίκη, που έχασε τη ζωή του από κορονοϊό, ενώ δεν είχε υποκείμενο νόσημα, τόνισε, ότι «δεν ξέρω τι μπορεί να συνέβη, μπορεί όμως να συμβεί. Να είχαμε μία μαζική πνευμονική εμβολή, ένα οξύ καρδιαγγειακό επεισόδιο, μπορεί να γίνει κάτι ξαφνικό, μία μυοκαρδίτιδα και θανατηφόρα αρρυθμία, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έγινε», τόνισε ο κ.Δάικος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα