Κορoνοϊός: Για 10.000 ως 15.000 κρούσματα κάνει λόγο καθηγήτρια Επιδημιολογίας

Κορoνοϊός: Για 10.000 ως 15.000 κρούσματα κάνει λόγο καθηγήτρια Επιδημιολογίας
Την πεποίθηση πως τα κρούσματα κορωνοιού στην χώρα μας είναι στην πραγματικότητα κατά πολύ περισσότερα εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η καθηγήτρια επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πρόληψης Αθηνά Λινού.
 
«Μπορεί να είναι και 10 ή και 15.000» δήλωσε προσθέτοντας πως πράγματι υπάρχουν στατιστικά μοντέλα τα οποία χρησιμοποιούνται για να εκτιμηθεί ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων, με ενδεικτικό παράδειγμα τον υπολογισμό των 2.000- 3.000 κρουσμάτων που έχει προκύψει από τα εργαστήρια στα οποία παλαιότερα υπηρετούσε ως διευθύντρια, εντούτοις η προσωπική της εκτίμηση είναι πως έχουμε να κάνουμε με ακόμη μεγαλύτερα μεγέθη από αυτά.
 
« Είναι πολλοί οι συνάνθρωποι μας που νοσούν γιαυτό ακριβώς είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σπίτι», υπογράμμισε.
 
Σύμφωνα με την κα Λινού το σενάριο των 10.000 έως και 15.000 χιλιάδων κρουσμάτων ωστόσο είναι θετικό γιατί δείχνει ότι η πλειονότητα των νοσούτων αφενός περνάει ασυμπτωματικά την ασθένεια κι αφετέρου γρήγορα θα αποκτηθεί η ανοσία αγέλης, εφόσον ισχύει το ότι ο οργανισμός αποκτά ανοσία στον ιό μετά την νόσο.
 
Πηγή: skai.gr
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα