Έρευνα: Σε αυτή την ηλικία οι άνθρωποι αισθάνονται την απόλυτη μιζέρια

Έρευνα: Σε αυτή την ηλικία οι άνθρωποι αισθάνονται την απόλυτη μιζέρια

Τ χειρότερη ηλικία, την ηλικία κατά την οποία οι περισσότεροι νιώθουν χάλια, μίζερα, περνούν με άλλα λόγια τη μεγαλύτερη κρίση ηλικίας, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται από το National Bureau of Economic Research (NERB) η ηλικία αυτή, στις ανεπτυγμένες χώρες, είναι τα 47,2 έτη.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, αυτή είναι η μέση ηλικία κατά την οποία οι άνθρωποι αισθάνονται λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους χωρίς να παίζει ρόλο το πού βρίσκονται και σε τι κατάσταση είναι η υγεία τους.

Στα λιγότερο ανεπτυγμένα έθνη, η στιγμή αυτή έρχεται λίγο αργότερα, στα 48.2 έτη.

Ο Καθηγητής David Blanchflower, καθηγητής οικονομικών στο Dartmouth College, εδώ και καιρό μελετά το δείκτη ικανοποίησης ζωής και υποστηρίζει διαχρονικά ότι η ευτυχία ακολουθεί μια καμπύλη «U» με την πάροδο του χρόνου.

Ο Blanchflower συνέλεξε έναν τεράστιο όγκο δεδομένων και βρήκε την καμπύλη ευτυχίας σε 132 χώρες. Παρότι οι καμπύλες είχαν διαφορές από χώρα σε χώρα, η ουσία ήταν ίδια.

Η ζωή των ανθρώπων, πάντως, έχει σκαμπανεβάσματα, και ο καθένας ζει τα δικά του ups and downs σε διάφορες φάσεις της ζωής του. Και συνήθως σε κάθε ηλικία.

 

το είδαμε iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα