Αυτή είναι η μέθοδος για να δημιουργηθεί το τέλειο Χριστουγεννιάτικο δένδρο

Αυτή είναι η μέθοδος για να δημιουργηθεί το τέλειο Χριστουγεννιάτικο δένδρο

Κάθε χειμώνα, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αγοράσουν το τέλειο δένδρο για τα Χριστούγεννα με βάση το χρώμα, το μέγεθος και το σχήμα. Όμως πίσω από κάθε τέλειο έλατο υπάρχει ένας "τόνος" επιστήμης.

Ο Bert Cregg, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και αναγνωρισμένος ειδικός στην παραγωγή χριστουγεννιάτικων δέντρων αποκαλύπτει ότι πίσω από κάθε δένδρο που πληρεί ακόμα και τα πιο αυστηρά κριτήρια υπάρχουν δύο βασικοί τομείς: οι γενετικές και τις τεχνικές καλλιέργειας. "Έχουμε εντοπίσει τα είδη και τις πηγές σπόρων που οδηγούν στα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δέντρα"

Μάλιστα η έρευνα του Cregg θα επηρεάσει πιθανώς τι είδους χριστουγεννιάτικο δέντρο θα αγοράζετε σε μια δεκαετία από τώρα.

Το εργαστήριο έδειξε ότι οι αγρότες θα μπορούσαν να μειώσουν τις ανάγκες τους σε λιπάσματα κατά τα δύο τρίτα αν το εφαρμόσουν ανά δέντρο, ανάλογα με το μέγεθος, το είδος και την ηλικία. Το αποτελέσματα ήταν πιο πράσινα δέντρα, λιγότερη απορροή αζώτου και περισσότερα χρήματα στις τσέπες των αγροτών.

 

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα