Νέα ζωή για τις σιαμαίες δίδυμες που διαχωρίστηκαν στην Αυστραλία

Γιατροί στην Αυστραλία προχώρησαν στον διαχωρισμό σιαμαίων δίδυμων από το Μπουτάν. Οι μικρές Nima και Dawa Pelden, 15 μηνών, ήταν ενωμένες στον κορμό και μοιράζονταν το ήπαρ.

Ταξίδεψαν στη Μελβούρνη με τη μητέρα τους, τον περασμένο μήνα, αλλά οι γιατροί καθυστέρησαν την επέμβαση μέχρι σήμερα, για ιατρικούς λόγους.

Ο επικεφαλής χειρουργός Joe Crameri χαρακτήρισε επιτυχημένη την επέμβαση, που κράτησε έξι ώρες, και είπε πως οι δίδυμες τα πηγαίνουν πολύ καλά. Είπε επίσης πως ήταν «ευτυχία» να ενημερώνει τη μητέρα τους για την επιτυχία, προσθέτοντας πως η ίδια ήταν ευγνώμων.

Περίπου δεκαοκτώ ειδικοί, σε δύο ιατρικές ομάδες, μία για κάθε κορίτσι, συμμετείχαν στη διαδικασία στο νοσοκομείο Royal Children's Hospital της Μελβούρνης.

Οι Nima και Dawa μεγάλωσαν αντικρίζοντας η μία την άλλη και δεν μπορούσαν να καθίσουν κάτω μαζί, παρά μόνο να στέκονται, και μάλιστα η μία κάθε φορά.

Οι γιατροί κατάφεραν να διαχωρίσουν και το συκώτι τους, σύμφωνα με το BBC, και με ανακούφιση ανακάλυψαν πως η κάθε μία είχε το δικό της έντερο, κάτι που δεν ήταν ξεκάθαρο πριν το χειρουργείο.

«Πάντα ήμαστε βέβαιοι πως θα τα καταφέρουμε, αλλά δεν ξέραμε ακριβώς τι θα βρούμε» εξήγησε ο Δρ Crameri.

Τη μεταφορά των παιδιών και της μαμάς τους από το Μπουτάν ανέλαβε μία κοινωφελής οργάνωση, ενώ η πολιτεία της Βικτόρια ανέλαβε να καλύψει με ποσό 255.000 δολαρίων ΗΠΑ το κόστος της επέμβασης.

Η οικογένεια αναμένεται να επιστρέψει στο Μπουτάν, που βρίσκεται στα Ιμαλάια, μετά την ανάρρωση των κοριτσιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα