Τσελέντης: Αν γινόταν αλλού ο σεισμός θα τρέχαμε και δεν θα φτάναμε

Τσελέντης: Αν γινόταν αλλού ο σεισμός θα τρέχαμε και δεν θα φτάναμε

 Η γη συνεχίζει να τρέμει, αλλά οι άνθρωποι να μην τρέμουν γιατί αυτός ήταν 100% ο κύριος σεισμός, καθησυχάζει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου σχετικά με τον σεισμό στη Ζάκυνθο.

Όπως τονίζει: "Το ρήγμα έχει συγκεκριμένες διαστάσεις που δεν μπορεί να ξεπεράσει το μέγεθος αυτό. Μέχρι τώρα που μιλάμε, έχουμε γράψει πάνω από 100 σεισμούς με μέγεθος πάνω από 3, πάνω από 25 με μέγεθος 4, αλλά εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος αν δεν μου κάνει έναν σεισμό πάνω από 5.5 Ρίχτερ, 5.6, 5.7 περίπου. Γιατί κάθε μεγάλος σεισμός πρέπει να έχει έναν μεγάλο μετασεισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός δεν ήταν ο κύριος σεισμός, απλώς τον θέλω τώρα γιατί ο κόσμος είναι ψυλλιασμένος και προτιμώ να τον καταλάβει τώρα παρά μετά" υπογραμμίζει ο κ. Τσελέντης ο οποίος εύχεται παράλληλα "όλες οι πόλεις της Ελλάδας να συμπεριφερθούν έτσι. Αν γινόταν οπουδήποτε αλλού θα τρέχαμε και δεν θα φτάναμε".

Όσον αφορά στον φόβο για ντόμινο ο κ. Τσελέντης τονίζει ότι "δεν βλέπουμε μετατόπιση σε κοντινό ρήγμα" ενώ σημειώνει ότι παρακολουθούν συγκεκριμένες περιοχές όπως είναι ο ανατολικός Κορινθιακός γιατί η περιοχή αυτή επηρεάζει την Αθήνα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα