Internet και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα μειώνουν την ανδρική σeξουαλικότητα

Internet και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα μειώνουν την ανδρική σeξουαλικότητα

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, κάνει άνδρες και γυναίκες να μην κινούνται. Η μειωμένη κίνηση στους άνδρες, που επιβαρύνεται με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, του ίντερνετ και των τεχνολογικών μέσων γενικότερα, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της σεξουαλικότητάς τους, σε σημείο τέτοιο που σε βάθος χιλιετιών, «ο άνδρας θα εξαφανιστεί, καθώς δεν θα χρειάζεται στην αναπαραγωγή και την διαιώνιση του είδους και θα επιβιώσει μόνο η γυναίκα. Ότι δεν χρειάζεται η φύση το εξαφανίζει» υποστηρίζει με δηλώσεις του στο trikalanews.gr , ο πρώην κοσμήτορας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής εργοφυσιολογίας της ΣΕΦΑΑ και επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton Αγγλίας, κ. Γιάννης Κουτεντάκης.

Ο δρ Γ. Κουτεντάκης, εξηγεί ότι αποκόπτοντας ο άνδρας την καθημερινότητά του από την κίνηση, η οποία του έδωσε τα εφόδια να αναπτύξει τον εγκέφαλό του μέσω του κυνηγιού και του κρέατος που έβαλε στην τροφική του αλυσίδα, δεν μειώνεται μόνο η πνευματική του υγεία, αλλά η σεξουαλικότητα καθώς και η αναπαραγωγική του λειτουργία.  

«Βάση μελετών, μπορούμε να πούμε ότι η υπερβολική χρήση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων – υπολογιστών κ.α – συνδέεται με μείωση του δείκτη νοημοσύνης (IQ) , αλλά και την μείωση της σεξουαλικότητας και αναπαραγωγικής λειτουργίας, γιατί δεν υπάρχει κίνηση. Δεν λειτουργεί το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου. Και ίσως,  δεν είναι προφανές ακόμα, όμως στην επόμενη γενιά αυτό θα είναι καταφανέστατο στους άνδρες. Ήδη παρατηρείται σε πολλά ζευγάρια που έχουν προβλήματα τεκνοποίησης, το πρόβλημα να είναι περισσότερο στον άνδρα» τονίζει.

•    Γιατί πλήττεται η σεξουαλικότητα των ανδρών και όχι των γυναικών;  

«Και άνδρας και γυναίκα πληρώνουν το κόστος της αδράνειας» λέει ο κ. Κουτεντάκης «Η διαφορά όμως  είναι, ότι η διαδρομή  πτώσης του άντρα σε ότι αφορά την σωματική κίνηση, είναι πολύ μεγαλύτερη απ΄ότι στη γυναίκα, γιατί η σωματική δραστηριότητα του άντρα ήταν πάντα πολύ μεγαλύτερη. Εκείνος πήγαινε για κυνήγι, εκείνος δούλευε στα χωράφια. Άρα, είναι σαν ο άντρας να πέφτει από τον 6ο όροφο, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να σωθεί, η γυναίκα να πέφτει από τον 1ο όροφο, οπότε έχει πιθανότητες να σωθεί.

Υπάρχουν μελέτες οι οποίες χαρακτηρίζονται ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Σε χιλιάδες χρόνια ίσως, θα αλλάξει η δομή, ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η γονιμοποίηση και απλά δεν θα χρειάζεται η συμμετοχή του άνδρα» υπογραμμίζει ο κ. Κουτεντάκης

Καταλήγοντας, πρόσθεσε: «Προσαρμόζεται ο οργανισμός. Σε βάθος χρόνου θα έχουμε ένα νέο όν, με νέα χαρακτηριστικά. Αυτό το ον όμως, θα είναι θηλυκό. Οπότε ναι, οι γυναίκες θα μπορούν να κάνουν μόνες τους παιδί. Το τρίτο φύλο, θα μπορούσαμε ίσως να πούμε ότι είναι ένα σκαλοπάτι προς αυτή τη μεγάλη αλλαγή»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα