Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Η κβαντική Φυσική απάντησε

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Η κβαντική Φυσική απάντησε

Το προαιώνιο ερώτημα η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; φαίνεται ότι απαντήθηκε από Αυστραλούς και Γάλλους επιστήμονες με έναν τρόπο που… δεν σπάει αυγά.

Σύμφωνα με την Epsresso, ομάδα ειδικών του University of Queensland και του NEEL Institude αποφάνθηκαν ότι και το αυγό αλλά και η κότα μπορεί να προηγηθούν. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Η απάντηση βρίσκεται στην κβαντική Φυσική.

Η Τζάκι Ρομέρο εξηγεί ότι από την κβαντική φυσική η αιτία και το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα τόσο ξεκάθαρα, όπως ένα γεγονός που προκαλεί ένα άλλο. «Στην περίεργη κβαντική μηχανική τα γεγονότα μπορεί να συμβούν χωρίς μια συγκεκριμένη σειρά» δηλώνει η Ρομέρο και προσθέτει: Πάρτε για παράδειγμα την καθημερινή διαδρομή μας για τη δουλειά, κατά την οποία μπορεί να μετακινείστε και με λεωφορείο και με τρένο.

Συνήθως, παίρνετε πρώτα το λεωφορείο και μετά το τρένο ή το αντίστροφο. Στο πείραμά μας, και τα δυο μπορεί να προηγηθούν. Αυτό ονομάζεται «ακαθόριστη αιτιώδης σχέση» και δεν είναι κάτι που μπορούμε να παρατηρήσουμε στην καθημερινότητά μας» καταλήγει.

Εξακολουθείτε να είστε μπερδεμένοι; Δεν σας κακίζουμε, να ξέρετε! Αυτή η έρευνα είναι για ανθρώπους που κατέχουν τη φυσική. Πάντως, στο παρελθόν άλλες, πιο «κοινές» προσεγγίσεις είχαν καταλήξει στο ότι προηγείται η κότα του αυγού. Συγκεκριμένα, το 2014 Βρετανοί επιστήμονες χρησιμοποιώντας έναν σούπερ υπολογιστή, μελέτησαν στη λεπτομέρειά του ένα τσόφλι αυγού και κατέληξαν στον ζωτικής σημασίας ρόλο μιας πρωτεΐνης για τη δημιουργία αυγού. Αυτή η πρωτεΐνη βρισκόταν μόνο στην κότα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα