Τι θεωρείται σeξι σύμφωνα με την επιστήμη

Σε πείσμα όσων νομίζουν πως αρκούν καλλίγραμμα πόδια ή ένα θεληματικό πιγούνι για να είναι κάποιος σέξι, οι επιστήμονες έρχονται να διευκρινίσουν ότι τα σέξι χαρακτηριστικά απέχουν πολύ από ό,τι έχουμε στο μυαλό μας.

Χωρίς να λένε ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν παίζει ρόλο, ωστόσο εξηγούν πως τελικά, εκείνα που βαρύνουν περισσότερο στο αν θεωρούμε κάποιον σέξι ή όχι, είναι άλλα…

Έτσι λοιπόν, σέξι -με βάση τελευταίες έρευνες- θεωρείται:

Το χιούμορ
Εντάξει, το έχουμε ξανακούσει. Αλλά τώρα ειλικρινά: όλους μας ελκύει ένας πνευματώδης σύντροφος. Και μπορεί εκείνος που έχει χιούμορ να μην είναι κατ’ ανάγκη στα πρότυπα του μοντέλου, ωστόσο αποδεδειγμένα, και τα δύο φύλα θέλουν τον παρτενέρ τους αστείο και με χιούμορ, επειδή αυτό αποτελεί δείκτη ευφυΐας.

Να διαφέρεις από τους άλλους
Αν κινείστε έξω από τα δεδομένα πλαίσια, δεν ενσωματώνεστε με τις προσταγές της μόδας, είστε εκκεντρικοί και διαφέρετε, μπράβο σας. Σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη από τον ψυχολόγο Matthew Hornsey, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες φαίνεται να προτιμούν όσους διαφέρουν. Αν λοιπόν κάποιες φορές αισθάνεστε εκτός τόπου και εντελώς παράταιροι, σκεφτείτε πως για κάποιους, αυτό είναι σέξι!

Το θάρρος
Είναι λογικό. Δεν είναι εύκολο να είμαστε πάντα θαρραλέοι, και πολλές φορές όταν έχουμε να κάνουμε πράγματα που μας φοβίζουν, η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη. Όμως, όσοι τελικά νικούν τους φόβους τους, φαίνεται πως στα μάτια των υπόλοιπων φαντάζουν πιο… σέξι. Σύμφωνα με έρευνα του branding expert Jeetendr Sehdev, «η γενναιότητα έχει περισσότερη σημασία από την αυτοπεποίθηση» γιατί «αναδεικνύει με θετικό τρόπο το ελάττωμα κάποιου και τον κάνει να ξεχωρίζει».

Η αποκάλυψη
Αυτό τώρα έχει άμεση σχέση με το προηγούμενο. Δεν είναι εύκολο να μοιράζεσαι μυστικά. Ωστόσο είναι αναμφίβολα ελκυστικό. Σύμφωνα όμως με τον Sam Gosling, συγγραφέα του Snoop, «η συναισθηματική και προσωπική ανταλλαγή πληροφοριών στο πρώτο ραντεβού θα σας δώσει την ευκαιρία να συνδεθείτε ακόμα περισσότερο».

thestival

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα