Χόκινγκ: Να εγκαταλείψουμε τη Γη μέσα στα επόμενα 100 χρόνια

Δεν νομίζω πως το ανθρώπινο είδος θα μπορέσει να επιβιώσει για περισσότερα από 1.000 χρόνια πάνω στον πλανήτη. Πρέπει να εντοπίσει έναν νέο πλανήτη μέσα στα επόμενα 100 χρόνια και να διαφύγει εκεί

Ο Χόκινγκ έχει προειδοποιήσει πολλές φορές για επικείμενη καταστροφή της Γης, αλλά και απειλές που υπάρχουν, όπως η αλλαγή του κλίματος, οι επιδημίες, η αύξηση του πληθυσμού, ή η καταστροφή από πυρηνικό πόλεμο.

Αυτή τη φορά, μέσα από το πρόγραμμα του BBC «Tomorrow's World», το οποίο επιστρέφει, θα δούμε το νέο του ντοκιμαντέρ «Steven Hawking: Εκστρατεία για μία Νέα Γη», στο οποίο σημειώνει πως η ανθρωπότητα πρέπει να αποικήσει ένα νέο πλανήτη στα επόμενα 100 χρόνια, σημειώνοντας ότι η φιλοδοξία του δεν είναι τόσο «στο πλαίσιο της φαντασίας» όσο ακούγεται.

«Καθώς ο πλανήτης γίνεται ολοένα και περισσότερο ακατάλληλος για διαβίωση, οι νέες γενιές είναι υποχρεωμένες να δημιουργήσουν ζωή στο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με κορυφαίους επιστήμονες που συνυπογράφουν την έρευνα, οι νέες ανακαλύψεις σε επίπεδο αστρονομίας, βιολογίας και πυραυλικής τεχνολογίας, καθιστούν δυνατή τη μετοίκηση των ανθρώπων σε άλλον πλανήτη τα αμέσως επόμενα χρόνια. Ο Χόκινγκ πρόσθεσε στα αίτια της πιθανής εξαφάνισης του ανθρώπινου είδους, τους γενετικά αλλαγμένους ιούς, το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου και τη ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας της γης και του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα