Κι όμως, μπορεί να υπάρχει ζωή στον Άρη!

Πώς γίνεται βράχοι που προέρχονται από τις νήσους Εβρίδες να πιστοποιούν τη δυνατότητα του κόκκινου πλανήτη να υποστηρίξει ζωή;

Σύμφωνα με ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν στη Σκωτία, διαπίστωσε ότι τα βράχια στα νησιά αυτά υφίστανται δονήσεις, οι οποίες παράγουν υδρογόνο στο φλοιό της Γης.

Ακριβώς ίδιες δονήσεις παρατηρούνται και στον Άρη και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ενδέχεται να δημιουργούν συνθήκες που να επιτρέπουν την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, το υδρογόνο μπορεί να αποτελέσει πηγή ενέργειας για τις μορφές ζωής που μπορεί να υπάρχουν στον «κόκκινο πλανήτη», αν και οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι μορφές ζωής αυτές -αν υπάρχουν…- θα είναι τελείως διαφορετικές από αυτές στη Γη, προσαρμοσμένες σε ένα ακραία άγριο περιβάλλον.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Τζον Παρνέλ σημείωσε ότι «το υδρογόνο είναι πηγή ενέργειας για απλά μικρόβια και αν αυτό το μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί στη Γη, κάλλιστα μπορεί να εφαρμοστεί και στον Άρη, κάτω από την επιφάνεια του εδάφους».

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα