Βραβεία Όσκαρ 2022: Όλες οι υποψηφιότητες – Ποια ταινία είναι επικεφαλής

Βραβεία Όσκαρ 2022: Όλες οι υποψηφιότητες – Ποια ταινία είναι επικεφαλής

Ανακοινώθηκαν στο Λος Άντζελες οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ β’ ανδρικού και β’ γυναικείου ρόλου που θα απονεμηθούν στις 27 Μαρτίου στος Λος Άντζελες.

Για το βραβείο β’ ανδρικού ρόλου υποψήφιοι είναι: Κιάραν Χιντς (Μπέλφαστ), Τρόι Κότσουρ (CODA), Τζέσι Πλίμονς (The Power of the Dog), Τζ.Κ. Σίμονς (Being the Ricardos), Κόντι Σμιτ Μακφί (The Power of the Dog).

Για το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου υποψήφιες είναι: Τζέσι Μπάκλεϊ (The Lost Daughter), Αριάνα Ντεμπόζ (West Side Story), Τζούντι Ντεντς (Μπέλφαστ), Κίρστεν Ντανστ (The Power of the Dog), η Ονζανιού Έλις (La méthode Williams) .

Οι υποψηφιότητες για το βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας είναι:

Belfast
CODA
Μην Κοιτάτε Πάνω
Drive my Car
Dune
 
Πίτσα Γλυκόριζα
Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών
The Power of the Dog
West Side Story
La Méthode Williams
 
Επικεφαλής η ταινία «The Power of the Dog» με 12 υποψηφιότητες για Οσκαρ
Η ταινία The Power of the Dog της Τζέιν Κάμπιον, με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, είναι επικεφαλής των υποψηφιοτήτων για τα Οσκαρ με 12 συνολικά, ανακοίνωσε η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών.

 Η ταινία είναι υποψήφια για τις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄Ανδρικού Ρόλου, Β΄Γυναικείου Ρόλου και Β΄Ανδρικού Ρόλου. Ακολουθούν το Dune με 10 υποψηφιότητες, το Belfast και το West Side Story με επτά υποψηφιότητες το καθένα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα