Όσκαρ: Σάρωσε στις υποψηφιότητες για το χρυσό αγαλματίδιο η ταινία Mank

Όσκαρ: Σάρωσε στις υποψηφιότητες για το χρυσό αγαλματίδιο η ταινία Mank

Με έξι ταινίες να διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ, που θα απονεμηθούν σε ατμόσφαιρα κορωνοϊού. Ισχυρή υποψηφιότητα για τα χρυσά αγαλματίδια βάζουν η ταινία Mank με πρωταγωνιστή τον Γκάρι Όλντμαν, το The father με τον Άντονι Χόπκινς και το Nomadland με την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ.
Δέκα υποψηφιότητες για χρυσό αγαλματάκι συγκέντρωσε η ταινία Mank που προηγείται στην κούρσα των Όσκαρ. Διεκδικεί μεταξύ άλλων Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και πρώτου ανδρικού ρόλου για τον Γκάρι Όλντμαν που υποδύεται τον παραγωγό του Χόλυγουντ Τζόζεφ Μάνκιεβιτς. Υποψήφιος για βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου είναι και ο Τσάντουικ Μπόουζμαν, που πέθανε τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και ο Άντονι Χόπκινς για την ταινία The Father.

Το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου διεκδικούν η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, η Βαϊόλα Ντέιβις, η Άντρα Ντέι, η Βανέσα Κίρμπι και η Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Τις υποψηφιότητες ανακοίνωσαν από το Λονδίνο, διαδικτυακά, το ζευγάρι των ηθοποιών Πριγιάνκα Τσόπρα και Νικ Τζόνας.

Από 6 υποψηφιότητες έχουν οι ταινίες, The Father, Nomadland, H Δίκη των 7 του Σικάγο, Ιούδας και ο Μαύρος Μεσσίας, καθώς και η κορεατική Minari.

16 παραγωγές του Netflix έχουν συνολικά 35 υποψηφιότητες.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 25 Απριλίου σε μια τελετή που θα γίνει παράλληλα στο Ντόλμπι Θίατερ του Χόλυγουντ και στο Γιούνιον Στέισιον του Λος Άντζελες. Η αμερικανική ακαδημία κινηματογράφου δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ποια μορφή θα έχει η τελετή.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα