Έφυγε η πολυβραβευμένη συγγραφέας Φωτεινή Φραγκούλη

Την τελευταία της πνοή άφησε η βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φωτεινή Φραγκούλη, νικημένη από τον καρκίνο στα 60 της χρόνια.

Η κηδεία της θα τελεστεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι στο Νεκροταφείο Καισαριανής.

«Από μικρή βρήκε στις λέξεις ό,τι πιο πολύ τη γοήτευε για να εκφραστεί. Αυτές οι λέξεις της θα μας συντροφεύουν για πάντα» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Εκδόσεις Πατάκη.

Η Φωτεινή Φραγκούλη γεννήθηκε και µεγάλωσε στον Μόλυβο, την αρχαία Μήθυµνα της Λέσβου. Σπούδασε παιδαγωγικά και ψυχολογία και εργάστηκε ως δασκάλα στη δηµόσια εκπαίδευση.

Κείµενά της υπάρχουν στα Αναγνωστικά και στα Ανθολόγια του ∆ηµοτικού Σχολείου, καθώς και σε λογοτεχνικά περιοδικά και λευκώµατα.

Τα βιβλία της είναι:

Το χωραφάκι της αγάπης, Γνώση, 1990
Η Κυράνη του δάσους, Αλεξάνδρεια, 1993, έργο που ανέβηκε σε θεατρική παράσταση από την Πειραµατική Σκηνή της Τέχνης στη Θεσσαλονίκη το 1998 και στο πλαίσιο του προγράµµατος «Μελίνα Μερκούρη» (2000-2001) ταξίδεψε σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού
Η Πορφυρένια και το µαντολίνο της, Αλεξάνδρεια, 1995
Το µισό πιθάρι, Ελληνικά Γράµµατα, 2000, Εκδόσεις Πατάκη, 2012, Α΄ Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του περιοδικού ∆ιαβάζω
Το ταίρι της αταίριαστης, Ελληνικά Γράµµατα, 2003 (ένα παραµύθι για µεγάλους)
Οι άγγελοι των κοχυλιών, Ελληνικά Γράµµατα, 2003, Εκδόσεις Πατάκη, 2012
Το τραγούδι της Περσεφόνης, Ελληνικά Γράµµατα, 2005, Α΄ Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
Εφτά ορφανά µολύβια… εφτά ιστορίες, Ελληνικά Γράµµατα, 2008, Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου (2009), Βραβείο εικονογραφηµένου παιδικού βιβλίου του περιοδικού ∆ιαβάζω (2009)
Κατ-γατ-καραγάτ, Εκδόσεις Πατάκη, 2011
Ελιά στο πέλαγος, Εκδόσεις Πατάκη, 2015

topontiki

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτισμός

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: