Αντίο, κυρία Τζένη Ορνεράκη

Ένας υπέροχος, σπάνιος άνθρωπος που μαζί με τον σύζυγό της Σπύρο, άφησε το αποτύπωμά της στη διαμόρφωση και την πορεία πολλών νεότερων σκιτσογράφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΤΖΕΝΗΣ ΟΡΝΕΡΑΚΗ

Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά την Τζένη Ορνεράκη που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 3 Νοέμβρη. Η Τζένη υπήρξε Διευθύντρια και πάνω απ’ όλα «ψυχή» της Σχολής Ορνεράκη. Ένας υπέροχος, σπάνιος άνθρωπος που μαζί με τον σύζυγό της Σπύρο, άφησε το αποτύπωμά της στη διαμόρφωση και την πορεία πολλών νεότερων σκιτσογράφων. Μια πραγματική φίλη που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε.
Θερμά συλλυπητήρια και μια μεγάλη αγκαλιά από όλους εμάς στον συνάδελφό και φίλο μας Σπύρο και στα παιδιά τους, Ελένη και Λυκούργο.Η πολιτική κηδεία της Τζένης μας θα γίνει στο πρώτο νεκροταφείο την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις δύο το μεσημέρι.
Η σχολή την Τρίτη θα είναι κλειστή.
Φωτογραφία του χρήστη Ornerakis Applied Arts.
Καλό Ταξίδι Τζένη Ορνεράκη

Ελλάδα
03 Νοέμβριος 2017

Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της Τζένης Ορνεράκη.

Της γυναίκας με το χαμόλεγο χαραγμένο στα χείλη και τις δύο ζωντανές σπίθες ζωής αποτυπωμένες στο βλέμμα.

Η Τζένη Ορνεράκη, σύζυγος του Σπύρου Ορνεράκη, έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Η Τζένη υπήρξε διευθύντρια της Σχολής Ορνεράκη, η ψυχή της Σχολής, η αγκαλιά, η ασφάλεια, η πείρα και το καλωσόρισμα.

Μαζί με την Σχολή, η Τζένη υπήρξε ο παλμός που κρατούσε και κρατάει την Πατησίων καλλιτεχνική, ζωντανή, δημιουργική, και ελπιδοφόρα.

Η Τζένη αντιμετώπιζε τους εργαζόμενους στη Σχολή αλλά και τους σπουδαστές  ως παιδιά της και γι’ αυτό τα προστάτευε και τα νουθετούσε με ευγένεια και ήθος.

"Γλυκιά μου Τζένη αισθάνομαι τυχερή που σε γνώρισα, που ήμουν σπουδάστρια της Σχολής Ορνεράκη και πρόλαβα μια εποχή την οποία σηματοδότησες μαζί με τον σύζυγό σου Σπύρο.

Λίγους μήνες πριν σε συνάντησα στη Σχολή όταν παρέλαβα ένα αντίτυπο από τα έργα του Σπύρου Ορνεράκη με αφιέρωση του Σπύρου προς τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η τελευταία φορά που σε συνάντησα ήταν τον Σεπτέμβριο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών όταν βαστώντας από το χέρι την επτάχρονη ανηψιά μου Σοφία, την αγκάλιασες και την καλωσόρισες στη Σχολή.

Σ’ ευχαριστώ για την γλυκύτητά σου, το ζεστό σου χαμόγελο, τον επαγγελματισμό σου, το ήθος σου και την βαθύτατη ευγένειά σου με την οποία μας περιέβαλες, αλλά και με την οποία προίκισες και τα παιδιά σου Ελένη και Λυκούργο.

Από την ΕΡΤopen, την εκπομπή «ΕΡΤopen Πολιτισμός» την οποία τίμησε με την παρουσία της επανειλειμμένως  η Ελένη και ο Σπύρος Ορνεράκης, αλλά και από εμένα προσωπικά ως σπουδάστριά σου, σου ευχόμαστε καλό ταξίδι.

Θα μας λείψεις.

Θα λείψεις στον Πολιτισμό αυτής της χώρας αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων που είχαν την τύχη να σε γνωρίσουν".

Την αγάπη μας και την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Σπύρο Ορνεράκη και τα παιδιά της Τζένης και του Σπύρου, Ελένη και Λυκούργο.

Χρύσα Αριάδνη Κουσελά (ertopen)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτισμός

-
Σχολιάστε το άρθρο: