Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Μαυρομάτη

Το τελαυταίο αντίο είπαν το μεσημέρι της Παρασκευής συγγενείς και φίλοι στον Βασίλη Μαυρομάτη.  Η κηδεία του ηθοποιού έγινε στο Κοιμητήριο της Καισαριανής μέσα σε φορτισμένο κλίμα.

Ο Βασίλης Μαυρομάτης είχε κάνει τέσσερις γάμους και είχε αποκτήσει πέντε παιδιά. Εκτός από την Καίτη Χωματά ήταν παντρεμένος  με την ηθοποιό Λίλα Καφαντάρη.

Ο Βασίλης Μαυρομάτης γεννήθηκε το 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ελληνικού Ωδείου» με καθηγητή τον Μιχάλη Κουνελάκη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του (1954-1957), εμφανίστηκε με τους θιάσους «Όμιλος Αρχαίας Τραγωδίας» του Κωστή Λειβαδέα στις τραγωδίες «Φιλοκτήτης» και «Ορέστης», στο έργο «Ο Πειρασμός»¨του Γ. Ξενόπουλου, στα έργα του Σαίξπηρ «Άμλετ» και «Βασιλιάς Ληρ» με το Εθνικό Θέατρο και στο «Συναπάντημα στην Πεντέλη» του Γ. Θεοτοκά. Η πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση έγινε το 1957 με τον «Όμιλο Αρχαίας Τραγωδίας» στην «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, όπου ενσάρκωσε τον Πυλάδη.

Από το 1957 ως το 1959 ήταν μέλος του θιάσου του Δημήτρη Μυράτ και είχε εμφανιστεί -μεταξύ άλλων- στα έργα: «Λυσσασμένη Γάτα», «Ρέκβιεμ για Μια Μοναχή», «Ένας Βλάκας και Μισός» και «Οιδίπους Τύραννος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτισμός

-
Σχολιάστε το άρθρο: